Društvo

Stav

Nije kasno

Neko skuplja markice, neko veze goblene, i lijepo bi bilo našeg Gašu ohrabriti u pravcu njegovanja njegova hobija. Ova će dolina plača svakako biti manje nepodnošljivo mjesto za život s još jednim lošim stihoklepcem no s političkim komesarom na čelu agencije što se stara o kvalitetu visokoga obrazovanja

Nije kasno Foto: PR centar
Aleksandar Radoman
Aleksandar RadomanAutor
Portal AnalitikaIzvor

Dobronamjerni pratilac crnogorske društvene zbilje morao se zapitati otkud namah toliko „bledilo“ u stihoklepačkim izbačajima direktora Agencije za kontrolu i obezbjeđenje kvaliteta visokoga obrazovanja Gorana Danilovića.

Da ne bi dobrohotne građane držao u neizvjesnosti, Danilović je pohitao da u tekstu „Zašto Pobjeda laže?“ objavljenom na profašističkom propagandnom portalu In4S objasni uzroke vlastitog bljedila.

Elem, nakon što je Pobjeda objavila tekst iz kojeg je očito da je i prilikom izbora Danilovića za v. d. direktora u 3 mandata a potom i prilikom izbora za direktora Agencije bilo tradicionalnog muljanja s kriterijima, odnosno neispunjavanja istih, okrivljeni se javio stihovima u prozi i u naslovu konstatovao da Pobjeda laže, a onda i u tekstu još jednom to ponovio pa za svoju tvrdnju ponudio neoborive dokaze.

Kadija uvodi pravila da bi i tužio i sudio
12
Kadija uvodi pravila da bi i tužio i sudio
05.02.2024 08:42

A ti dokazi, kao sažetak Danilovićeve jeremijade, glase ovako: predano ga istražuju i još predanije lažu i to radi „najgora novina“ i njene neznalice koje ne umiju čitati ni osnovne zakonske norme, i ne samo da su novinari neznalice već je to i direktor koji je svoje novine sveo na to da objavljuju isporučene tekstove polupismenih spodoba bez ličnog obrazovanja, a taj se dnevni list inače finansira od pokradenog državnog novca, od šverca cigareta, nafte i droge, zatim se u tekstu pojavljuju još i kriminalci, UDBA, statisti i „belosvetske protuve“, skupljači otpadaka s „gospodarevog stola“ što mole za malo mrvica i milosti, honorarni špijuni honorarnog špijunskog lista, grupa „lelekača“ i „akademika s Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru“, „konobar“ iz Vlade, oglasna tabla organizovanog i političkog kriminala, kvazinovinari, nabijeđeni intelektualci, pa opet neznalice, potom čauši najnagrdnijih politika, preplaćene i pretplaćene patriote, privesci podzemlja i hajkači na čestiti svijet, bilten najnižih pobuda...

I kako se onda poslije ovog javnog izliva safre ne priśetiti onog „lenog Gaše“, na kojeg neodoljivo podśeća junak ove naše storije!

Nakon ovako pažljivo probrane argumentacije, polemike nema.

Uostalom kako polemisati s pjesničkom slobodom, makar bila posrijedi i poezija u pokušaju. Ruku na srce, Danilović se u dva navrata izdigao iznad ove kočijaške pseudopoeme i pokušao da odgovori na dva argumenta iz Pobjedina teksta.

Prvi put kad je, odgovarajući na primjedbu da za duže od dvije godine koliko vodi Agenciju nije položio stručni ispit za rad u državnoj upravi, iako je Zakon o državnim službenicima i namještenicima precizirao da je na to bio obavezan najkasnije godinu dana od stupanja na dužnost, rezolutno pobio tu zamjerku riječima: „Da sam morao, imao bih, ali neznalice ne umiju da čitaju osnovne zakonske tekstove...“ I? Ništa. Ne dobismo odgovor kako to znalci čitaju osnovne zakonske tekstove koji razotkrivaju nezakonito postavljenje našeg stihoklepca.

Drugi je put pokušao da se ipak osvrne na tekst koji u startu naziva lažju kad je utvrdio da su izmjene Statuta Agencije, učinjene mjesec dana pred objavljivanje konkursa, izvršene „samo u dijelu usaglašavanja sa Zakonom o državnim sluzbenicima i namještenicima“, propustivši da objasni otkud se onda u tim izmjenama pojavi "poznavanje engleskog ili francuskog jezika, nivo A1“ ako ga u zakonu s kojim se Statut tobože usaglašavao – uopšte nema.

Nakon svog onog „bledila“ koje je spopalo stihoklepca Danilovića, u kolumni u kojoj se brani tradicionalnom metodom zaobilaženja argumenata i ad hominem napadima na novinarku jer činjenice koje je iznijela ne umije napasti ni u ovakvome nagrdnome pamfletu, Danilović nam se predstavio u svom svȏm crnilu. I sad je malo crn, malo bijel, poput boja na zastavi što mu uz natpis „Sloboda ili smrt“ leži na tananoj stihoklepačkoj duši.

I kako se onda poslije ovog javnog izliva safre ne priśetiti onog „lenog Gaše“, na kojeg neodoljivo podśeća junak ove naše storije! Prvo htjede novinar biti, pa zaglavi u najogavnijoj trovačnici crnogorskog novinarstva, Glasu Crnogoraca. Potom htjede političar biti pa se strovali daleko ispod cenzusa, grebući se za mjesta na listama velikih igrača.

Sad se, konačno, htjede profesionalno ostvariti kao direktor pa još agencije koja sertifikuje visoko obrazovanje, ali neznavenog, mržnjom opterećenog insana nikako da išćera iz sebe. Preostaje mu još sricanje pseudostihova. Jer nije kasno...

Neko skuplja markice, neko veze goblene, i lijepo bi bilo našeg Gašu ohrabriti u pravcu njegovanja njegova hobija. Ova će dolina plača svakako biti manje nepodnošljivo mjesto za život s još jednim lošim stihoklepcem no s političkim komesarom na čelu agencije što se stara o kvalitetu visokoga obrazovanja.

Portal Analitika