Politika

Stav

Śutra će doć i po tebe

U Crnoj Gori kreiran je inovirani sistem progona. Prvo se krene sa medijima, pa političarima i na kraju ti stave lisice na ruke i drže dok ''ne nađu dokaze''... I dok pojedinac čeka da dokazi protiv njega budu nađeni, u spuškim zidinama može mu se desiti svašta samo ako je to volja onih koji gospodare

Śutra će doć i po tebe Foto: Pobjeda/ Stevo Vasiljević
Alek Barović
Alek BarovićAutor
Portal AnalitikaIzvor

Da kojim slučajem živimo u uređenom društvu ili kako se to moderno veli ''društvu vladavine prava'' ne bih komentarisao pravosudne procese koji su u toku. 

Imao bih puno povjerenje u institucije koje treba da tuže i sude i bio bih skoro pa 100 posto siguran da će biti onako kako pravda i zakon nalažu. Što znači, ako je neko kriv neka odgovara. Nažalost, daleko smo od društva vladavine prava, a odavno smo već društvo pod okupacijom u kojem prava imaju samo oni koji su dio okupacione klike i njihovi saradnici.

Pokrenuta peticija: Katniću ne može biti presuđeno prije suđenja, u atmosferi linča i političkog progona
57
Pokrenuta peticija: Katniću ne može biti presuđeno prije…
21.04.2024 09:45
Peticija da se Katnić brani sa slobode prikupila više od hiljadu potpisa
5
Peticija da se Katnić brani sa slobode prikupila više…
21.04.2024 22:17

Zbog toga ja u te „prijeke“ sudove i tužilaštva uopšte ne vjerujem. Oni su samo dio političkog sistema koji je već evo četiri godine pojahao Crnu Goru sa namjerom da njeno postojanje obesmisli i unazadi u svakom mogućem smislu i da svakoga ko se protivi tome satre na svaki mogući način. Oružje tog satiranja postali su baš ti i takvi sudovi i tužilaštva. Sa njima, naravno, i sva moguća medijska klika i grdilo takozvanih nevladinih organizacija, kojima je samo cilj da satanizuju, crtaju mete i progone neistomišljenike. 

Pokušavaju da nas prepadnu i ućutkaju. Zbog toga im se ne smijemo dati

U Crnoj Gori kreiran je inovirani veoma detaljan sistem progona. Prvo se krene sa medijima, pa političarima i na kraju ti stave lisice na ruke i drže dok ''ne nađu dokaze'', što je u suprotnosti sa svim mogućim svjetskim praksama. I dok pojedinac čeka da dokazi protiv njega budu nađeni, u spuškim zidinama može mu se desiti svašta samo ako je to volja onih koji gospodare. I ne bi me začudilo da spuški zatvor uskoro postane poznat po tome što se iz njega ne izlazi, bilo dokaza ili ne.

Da će Tužilaštvo biti topuz u rukama novih litijaških snaga viđelo se odmah po njihovom dolasku na vlast. Munjevitom brzinom uklonjeni su svi oni tužioci i sudije sa decenijskim iskustvom, a na njihova mjesta postavljeni su novopečeni pravnici, željni pozicija, para i izigravanja sile. Spremni da procesuiraju ili prećute, zavisno kako im se reče.

(FOTO/VIDEO) "Na kojem frontu poginu pravda": Građani protestovali ispred SDT, tražili da se Katnić brani sa slobode
16
(FOTO/VIDEO) "Na kojem frontu poginu pravda": Građani…
22.04.2024 13:00

Takozvane Skaj poruke koje već godinu i kusur neprestano cure u medije, a niko se ne zapita kako je to moguće, poslužile su kao argument za procesuiranje mnogih. Međutim, ne i ako su patroni vlasti. Niko nije odgovarao na navode da je Srpska crkva nabavljala automatsko oružje od kriminalnih klanova kojim bi prolilili krv za slučaj da su izgubili ljeta 2020. godine na izborima. Niko ne odgovara, niti da ispita slučaj vezan za desetine kriminalaca u Cetinjskom manastiru. Niko ne procesuira i mnoge druge slučajeve anti-državnog djelovanja.

Obračun sa Katnićem samo je još jedan u nizu slučajeva

Nije, iz prostog razloga što su danas u Crnoj Gori na vlasti anti-državne grupacije. Po mom znanju, unikatan je primjer da državom vladaju grupe i pojedinci koji tu državu ni ne priznaju. I to grupacije koje su osuđene u prvom stepenu za pokušani teroristički akt.

Upravo osuda za pokušani teroristički akt, takozvani državni udar, razlog je obračunavanja sa Milivojem Katnićem. Njegovo utamničenje nije zbog njegovih nedjela, već djela i zasluga za odbranu mira u Crnoj Gori i sprečavanja da se u njoj prolije krv. Njegovo utamničenje osveta je za njegov patriotizam i spremnost da po svaku cijenu odbrani crnogorsku nezavisnost.

Radončić: Apelujem na VDT da po svojim ovlastima da uputstvo Novoviću kako bi se Katnić branio sa slobode
6
Radončić: Apelujem na VDT da po svojim ovlastima…
22.04.2024 13:17
Katnić: Fašistička klika na vlasti želi da mi uzme i čast i dostojanstvo
74
Katnić: Fašistička klika na vlasti želi da mi uzme i čast…
20.04.2024 07:40

Katnić je bio trn u oku i Abazoviću i svakome drugome nakon njega. I to samo iz jednog prostog razloga – što ne bi sekundu jednu čekao da ih sve pohapsi prvom prilikom kad bi im našao osnova za to. Zbog toga su ga i sklonili. Sada žele da ga i fizički uklone, da direktno kažem – ubiju, kao poklon Moskvi.

Obračun sa Katnićem samo je još jedan u nizu slučajeva. U prošlim tekstovima pisao sam da se neće ova bulumenta zaustaviti na prekršajnim prijavama i paljenjima lutaka. Iz dana u dan vidimo kako se situacija zahuktava i kako se sredstva prinude radikalizuju.

Svaka izgovorena riječ postala je opasna. Svako iskazivanje pripadnosti crnogorskoj naciji, ali i emocije prema državi u kojoj živimo nailazi na čudne i često osuđujuće reakcije. Ovo je samo pokušaj da se kreira element straha. 

Pokušavaju da nas prepadnu i ućutkaju. Zbog toga im se ne smijemo dati. Jer znaj, ti crnogorski građanine, kad jednom krenu da odvode samo je pitanje dana kad će doć i po tebe. A počeli su...

Portal Analitika