Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Pokrenuta peticija: Katniću ne može biti presuđeno prije suđenja, u atmosferi linča i političkog progona

Traže da mu se omogući odbrana sa slobode

Pokrenuta peticija: Katniću ne može biti presuđeno prije suđenja, u atmosferi linča i političkog progona

Nakon što su se Crnogorski helsinški komitet za ljudska prava (CHO) i grupa građana obratili otvorenim pismom glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću, u kojem ukazaju da je hapšenje nekadašnjeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića praćeno nezapamćenom, orkestriranom, političkom i medijskom hajkom, pokrenuta je i online peticija. 

Pokrenuta peticija: Katniću ne može biti presuđeno prije suđenja, u atmosferi linča i političkog progona Foto: Pobjeda
Portal AnalitikaIzvor

Uz konstataciju da je Katnić ozbiljno narušenog zdravlja a njegova odluka da štrajkuje glađu izaziva ogroman rizik po njegov život, CHO i grupa građanskih aktivista zahtijevaju da se ne dopusti Katnićeva smrt u Istražnom zatvoru, već da mu se omogući odbrana sa slobode uz punu medicinsku i drugu potrebnu zaštitu.

Naglašavaju da se ,,eventualna optužnica se mora zasnivati i dokazivati na činjenicama i vjerodostojnim dokazima“.

"G. Katniću ne može biti presuđeno prije suđenja, u atmosferi linča i političkog progona, a u uslovima njegovog ozbiljno narušenog zdravlja i uz štrajk glađu. Selektivna i politički motivisana “pravda” je gora i od najgore nepravde. Postupanje prema g. Katniću mora biti zakonito u svakom detalju. Bilo kakav politički motivisani uticaj mora biti zaustavljen i osujećen", poručuju.

Peticija je dostupna na ovom linku

 

CHO i grupa građana pisali Novoviću: Politički motivisana "pravda" gora je od najgore nepravde, Katniću da se omogući odbrana sa slobode
25
CHO i grupa građana pisali Novoviću: Politički motivisana…
20.04.2024 22:46

 

Portal Analitika