Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Radončić: Apelujem na VDT da po svojim ovlastima da uputstvo Novoviću kako bi se Katnić branio sa slobode

"Ima te ovlasti i on to mora da uradi, jer ako se desi najgore, on će snositi najveću odgovornost"

Radončić: Apelujem na VDT da po svojim ovlastima da uputstvo Novoviću kako bi se Katnić branio sa slobode

Novinar i publicista Šeki Radončić u izjavi za Antenu M apeluje na vrhovnog državnog tužioca Milorada Markovića da postupi po svojim ovlastima i da glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću da uputstvo po kom bi Milivoje Katnić, bivši glavni specijalni tužilac, mogao da se brani sa slobode.

Radončić: Apelujem na VDT da po svojim ovlastima da uputstvo Novoviću kako bi se Katnić branio sa slobode Foto: Gradski portal
Antena MIzvor

"Apelujem na Milorada Markovića da iskoristi svoje ovlasti, odnosno da da obavezujuće uputstvo Vladimiru Novoviću, da pusti da se Milivoje Katnić, brani sa slobode. Isto kao što je Ivica Stanković to uradio kada je bio slučaj Andrije Mandića i Milana Kneževića. Dakle, on ima te ovlasti i on to mora da uradi, jer ako se desi najgore, on će snositi najveću odgovornost za to", istakao je Radončić.

Sagovornik Antene M navodi da braneći Milivoja Katnića crnogorsko društvo brani demokratsku, pravnu i suverenu Crnu Goru.

"Crna Gora je, kao što znamo, ugrožena i sa Istoka i sa Zapada i koja nikada nije bila na većem dnu, a ja pamtim i gore stanje, nego što je sada i apsolutno apelujem da se s ovim protestima nastavi. Da vas podsjetim, mi smo vidjeli u Srbiji, u Vučićevoj Srbiji, kada je bilo ono oko poslanice Tepić, koja je štrajkovala glađu i koja je uspjela bar nešto da učini. Svakako mislim da je ogromna razlika, ali je isti način borbe. Mi moramo kao građani Crne Gore da kažemo dosta ovom režimu koji je stvarno, ja ne volim da koristim te termine, ali koji je stvarno što se kaže fašistički", kazao je Radončić.

Smatra da većina građana Crne Gore razumije što se dešava, ali da u našoj državi ne postoji kultura građanskih protesta.

"Građani jednostavno misle da će sve neko drugi završiti, nema kulture javnog mnjenja. Zato mislim da naši građani moraju shvatiti da je došlo vrijeme da se izađe na ulice, od ležanja nema ništa i mi, jednostavno, izgubismo državu koju smo dobili koliko juče", rekao je Radončić.

Portal Analitika