Društvo

Stav

Nema zloupotrebe u Ministarstvu prosvjete bez Policijske akademije

Gle čuda, ko su supervizori za polaganje maturskih i stručnih ispita na sjeveru Crne Gore gdje su po našim saznanjima i nastali problemi koji zaokupljaju javnost posljednjih dana? Nije teško za pretpostaviti…

Nema zloupotrebe u Ministarstvu prosvjete bez Policijske akademije Foto: Stevo Vasiljević/Pobjeda
Nebojša Mrvaljević
Nebojša MrvaljevićAutor
Portal AnalitikaIzvor

U odnosu na saopštenje Komisije za ocjenjivanje maturskih i stručnih ispita iz kojeg se osjeća "profesionalizam i duh struke", jer komisija je i sastavljena od "kompetentnih" ljudi koji stoje iza onoga što rade, a u odnosu na pokušaje da se odgovornost umjesto sa stvarnih počinilaca prenese baš na stručne i profesionalne ljude sistema, sa građanima želim da podijelim određena saznanja koja ukazuju na stvarni uzrok problema.

Na pomen Policijske akademije imamo samo asocijacije: prevara, zloupotreba, neznanje...

Već se naširoko govorilo o sprezi ministra Vojinovića i direktora Policijske akademije Vladimira Stanišića u kontekstu zloupotreba na Policijskoj akademiji. Ta sprega je uvezana neraskidivom sestričinskom vezom Arijanom Fatić (sestričinom našeg cijenjenog ministra), medicinskom sestrom koja je preko noći postala alfa i omega Ministarstva prosvjete i predsjednica Upravnog odbora Akademije (na Akademiji su u odnosu na svoje činjenje uspjeli da zarade skoro dvocifren broj krivičnih prijava). 

I gle čuda, ko su supervizori za polaganje maturskih i stručnih ispita na sjeveru Crne Gore gdje su po našim saznanjima i nastali problemi koji zaokupljaju javnost posljednjih dana? Nije teško za pretpostaviti da su to upravo Arijana Fatić, sestričina i šefica kabineta cijenjenog ministra, Vladimir Stanišić direktor Policijske akademije i čitava kamarila Stanišićevih vjernih potrčkala sa Akademije. Ovi cijenjeni supervizori od kojih mnogi nemaju u biografiji nijedan realizovani čas pokrivali su Berane, Bijelo Polje, Pljevlja, Žabljak... itd. I sa ovom svitom imamo i korišćenje mobilnih telefona, pitanja koja kruže među učenicima, a sa pitanjima i tipski odgovori. 

Na pomen Policijske akademije imamo samo asocijacije: prevara, zloupotreba, neznanje, koje uspješno, nakon završenog posla na Akademiji kroz zloupotrebe procesa selekcije, razna bezakonja i upotrebu sile, sada šire kao pošast u ostalim srednjim i stručnim školama.

Organizovana grupa na krilima ministra Vojinovića i Arijane, koliko čujemo, nastaviće u istom ritmu da unapređuje i proces polaganja vozačkih ispita pa se po ubrzanom postupku polažu vozački ispiti C i D kategorije radi preuzimanja komisija za polaganje i tog preostalog resursa, da poslije njih ne ostane ni kamen na kamenu.

Od četvrtka 1. juna 2023. bogatiji smo za sigurna dva nova vozača C kategorije, Arijanu Fatić i Vladimira Stanišića koji će kandidate za tu kategoriju u budućnosti sigurno da vode "kroz krivine u brzine..." Ne isključujemo mogućnost da se uskoro nađu i u nekom svemirskom programu.

Portal Analitika

Komentari (4)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
B Bizmark_neregistrovani
05.06.2023. 08:53

Znači sestrična?!

1
0
A Ahaha_neregistrovani
13.06.2023. 19:37

@Bizmark_neregistrovani Jes ka sto sam ja sestricina, ne sprdajte se ljudi..

2
0
R Roditelj_neregistrovani
05.06.2023. 05:20

Oni su im dali pitanja i odgovore! Naveli su djecu da povjeruju da je varanje isplativo! Ti nazovi supervizori moraju odgovarati! I oni i oni koji su ih tu postavili!

9
1
Z Zverko_neregistrovani
05.06.2023. 04:53

Tako je Mrvaljeviću bog ti dao, nek pucaju po šavovima... Sve se zna sta rade.

10
1