Društvo

Stav

Intervju iz "Katedrale"

Ordenje za pedofile, povlašćeni zatvorski intervjui na Javnom servisu, zaštita koju crkva pruža lojalnim članovima podzemlja, poruke "po našem ili ćemo sa vama kao sa Turcima" - egzotika je u duhu Eskobarovog Medeljina

Intervju iz "Katedrale" Foto: Duško Miljanić
Danilo Marunović
Danilo MarunovićAutor
Portal AnalitikaIzvor

Ako o mjeri civilizovanosti jednog društva treba suditi po njegovim zatvorima kako onda da sudimo o našem?

Dobro, spuški zatvor je oduvijek bio oaza vijesti za rubriku "Vjerovali ili ne". Iza "spuških zidina" su mafijaški bosovi upravljali svojim imperijama, a gradonačelnici obavljali redovne funkcionerske zadatke.

Egzekucije su vršene na najkreativnije načine, a izdvaja se ona snajperska, sa vrha obližnjeg brda, sa metom u zatvorskom krugu.

Jedan zatvorenik je čak, vjerovali ili ne, sagradio sebi kuću po sred zatvorskog bloka. Zatvorenikova kuća promijenila je namjenu kada je neki član evropske delegacije u posjeti zatvorskoj instituciji u čudu pitao čemu služi objekat.

No, ovih dana su Javni servis i spuški zatvor, ipak, ispisali istoriju. Jednog dana će glas Čarlija Ilića, pored vijesti poput: Na današnji dan je sa brda Volujica pušten prvi radio/telegrafski signal..., naći i: Emitovan prvi TV intervju sniman u Istražnom zatvoru.

Knežević: Znači mi što je Crkva stala iza mene, nijesam uradio ništa na štetu DPS-a ili Đukanovića
74
Knežević: Znači mi što je Crkva stala iza mene, nijesam…
18.06.2024 18:27

Ne, ođe nije slučaj američkog tipa zatvora u kome su smješteni likovi poput Wall Street zločinca Mejdofa koji igra tenis i gleda Netflix po vas dan.

Ođe je slučaj da jedni zatvorenici trunu decenijama u "istrazi", drugima spašavaju živote na operacionim stolovima dok se štrajkom glađu u borbi za osnovna prava dovode do ivice smrti, a od juče povlašćeni mogu da daju TV intervjue. Spavaš li mirno, Mitroviću Željko?

Da, "britanski milioner" iz Zete dobio je priliku da na medijskom servisu kojeg plaćate svakog prvog, "objasni" narodu i državi kakve uslove zahtijeva! Ne pisanim odgovorima ili nekim saopštenjem, već TV intervjuom!

Kao preporuku, pretpostavljam, naveo je da ima podršku crkve!? Iako je spuški zatvor fuliran milionerima, iako je dostina njih pronašla "utjehu" u crkvi, drugima nije moglo bit da se pojavljuju u prime time-u Javnog servisa. Kakvu poruku ovi događaji šalju crnogorskoj javnosti i kakav sistem vrijednosti sugeriše crnogorskoj omladini?

Između Sjeverne Koreje i Kolumbije, između diktatura kartela sa jedne i crkve sa druge strane... Sa državom na giljotini

O bliskoj spiritualno-finansijskoj vezi crkve Srbije i notornih krimosa i zločinaca mogu se pisati tomovi. Svi haški optuženici, svi ratni zločinci pravoslavne vjere bili su, i jesu, maksimalno podržani od strane crkve.

Masovne ubice i notorne psihopate poput popa Mace Vukojičića, koji je "macom u glavu" zvjerski poubijao ženske članove porodice mog prijatelja, kanonizovani je svetac te crkve.

Ta crkva, na čiju se podršku zatvorski TV selebriti poziva, otvoreno štiti pedofile i seksualne predatore, čije žrtve su dječaci i maloljetni mladići. Ne samo da svoje pedofile štite, nego svoju ogromnu moć u koju je pedofilija ukalkulisana eto, kao "profesionalna deformacija", demonstriraju tako što ih - nagrađuju.

Zamislite kako se osjećaju porodice dječaka silovanih godinama, ili dječaka koji se raznio bombom zbog psihološke torture koja ga je pratila u životu, dok Kačavenda dobija od svoje crkve Orden šumaričkih velikomučenika (đaka strijeljanih u Kragujevcu). Šta mislite o tome?

Kačavenda odlikovan ordenom ustanovljenim u znak sjećanja na strijeljane đake
15
Kačavenda odlikovan ordenom ustanovljenim u znak sjećanja…
17.06.2024 22:00

Pervertiranost te crkve, ovim gestom, cijelom društvu sugeriše: **** ćemo koga i kad hoćemo!

Rijaliti star je po dolasku u zatvor tražio dvije stvari: posjetu mitropolita Joanikija i da mu za cimera organizuju optuženog za šverc narkoticima (neodljiva referenca na Eskobarov zatvor koji je nazvao "Katedrala"). Jedna stvar se u tom bizarnom zatvorskom tretmanu čita - najnotorniji nacionalni protagonisti organizovanog kriminala imaju podršku te i takve crkve.

Joanikije posjetio Duška Kneževića, poklonio mu Bibliju sa posvetom
28
Joanikije posjetio Duška Kneževića, poklonio mu Bibliju…
17.05.2024 11:09

Zamislite koliko samo duboko seže kriminalna korumpiranost u redovima crkve Srbije, kada barjaktar sprskog projekta i litijaške revolucije u Crnoj Gori, i čovjek čija politička formacija čini vlast u Crnoj Gori - Milan Knežević (čovjek koji u političkom smislu reprezentuje ovu državu) ulazi u otvoreni sukob sa tom crkvom!

Njegovim zviždačkim postupkom, u kome skreće pažnju na kriminalno obavještajne zloupotrebe u crkvi, Knežević javnosti između redova objašnjava u kojoj mjeri je crkva Srbije jača od države Crne Gore! Nikada ranije crnogorska javnost nije imala priliku da vidi snažniji sukob unutar svesrpske društvene divizije! Ključni prosrpski političar optužuje crkvu za šverc i obavještajnu manipulaciju!

Knežević: Skaj prepiske su dokaz ko je manipulisao crkvom i Amfilohijem
22
Knežević: Skaj prepiske su dokaz ko je manipulisao crkvom…
17.06.2024 19:14

U opisu moći crkve Srbije vraćamo se na kontroverzni intervju njenog "miljenika", Duška Kneževića. Taman kad se činilo da demokratska načela ne mogu pasti niže od trenutnih, zahtjevi sa intervjuisanje drugih zatvorenika od strane M portala bivaju odbijeni!

Pjong Jang atmosfera, samo sa dodatnom diktaturom crkveno-mafijaške dogme, sa podivljalim pipcima zauzela je svaku moguću instituciju! Javni servis, policiju, tužilaštvo, sudstvo, ZIKS, a onda i kontrolu nad nelegalnim poslovima šverca duvanom i kokainom.

Selektivnost u postupanju Višeg suda u Podgorici: Radović odbio zahtjev M portala za intervjue sa pritvorenicima
8
Selektivnost u postupanju Višeg suda u Podgorici: Radović…
19.06.2024 14:49

U ovakvoj Crnoj Gori i samo skretanje na ove veze može dovesti do toga da vas pojede mrak! Ko želi da živi u ovakvoj Crnoj Gori, bila ona ili ne u EU!? Niko!

Neko bi rekao da ovako otvoreno demonstriranje nejednakosti u šansama, ovako silovito stavljanje u pogon svih državnih institucija i podzemlja skupa, u obračunu sa jednom političko-društvenom idejom, baš i jeste blickrig zaustavljanja EU procesa!

Ordenje za pedofile, povlašćeni zatvorski intervjui na Javnom servisu, zaštita koju crkva pruža lojalnim članovima podzemlja, poruke "po našem ili ćemo sa vama kao sa Turcima" - egzotika je već u duhu Eskobarovog Medeljina.

Tu negdje i leži dominantan duh vremena kojeg živimo. Između Sjeverne Koreje i Kolumbije, između diktatura kartela sa jedne i crkve sa druge strane... Sa državom na giljotini.

Portal Analitika