Planine

Na Vučju prezadovoljni sezonom, popunjenost 100 odsto

Sezona na Vučju je počela 19 decembra a prvi snijeg i ranije , početkom decembra.. Posjeta ski centru Vučje je bila veoma dobra, naročito u toku novogodišnjih i božićnih praznika, kaže PR Ski centra Vučje, Marija Lalović. 
Na Vučju prezadovoljni sezonom, popunjenost 100 odsto
Info biro, Portal AnalitikaIzvor

"Trenutno su nam tu još dvije škole skijanja. Sa predrezervacijama smo zadovoljni. Do kraja januara i u februaru, mi smo popunjeni 100 posto i trenutno nam je popunjen kako stari, tako i novi dio", kazala je Lalović.

Ona je navela i da objekat raspolaže sa 104 ležaja.  Gosti na Vučju su iz Podgorice, Nikšića, sa primorja ali i turisti iz regiona, najviše iz BiH, Hrvatske.

" Cijene su na prošlogodišnjem nivou. Oprema je 10 eura za djecu i za odrasle, a sanke su 5 eura i svi gosti našeg motela imaju 20 posto popusta na opremu. Mi nudimo tradicionalnu hranu. Ove godine imamo u ponudi i Domaće ukuse sa Vučja. Mi smo otvorili sušaru i tu proizvodimo domaću kobasicu, pršutu, pečenicu" naglasila je  Lalović. 

Boris Kosić šef ski staza na Vučju kaže da je ove godine bilo ogromno interesovanje. 

vucje

"Škole skijanja su počele od 3 januara. Veliki broj djece je organizovano dolazio iz Nikšića, bilo je mnogo djece koja su posjetila naš motel i boravili su tu po pet dana. Postojala je i napredna škola skijanja. Do juče smo imali tu oko 300 početnika koji su svakodnevno trenirali i vježbali sa svojim instruktorima", istakao je on.

Drago Vujović iz PSD Javorak kaže : " Već 15tak godina PSD Javorak Nikšić organizuje školu skijanja na terenima sportsko-rekreativnog centra Vučje. Startovali smo 3 januara i sad smo tu sa trećom grupom polaznika i naprednom grupom, tako da imamo polaznike, naprednu grupu i takmičarski pogon. Svakog dana imamo treninge i obuku od najmlađih pa do najstarijih članova.
 
Ski centar Vučje raspolaže sa crvenom stazom, postoji staza pored motela dužine kilometar i 250 metara, na kojoj postoji uspinjača, tzv. tanjirača. Raspolaže sa bebi stazom i stazom za početnike koje opslužuju dva ski lifta i postoje dvije takmičarske staze koje još uvijek nije u funkciji, tj.crne staze. Trenutno ima oko 30tak cm snijega. 

 

Portal Analitika