Kultura

Ulaz besplatan za sve programske segmente

"Uhvati film" u Kotoru od 22. do 24. septembra

Četvrto izdanje Međunarodnog filmskog festivala "Uhvati film" biće održano od 22. do 24. septembra na više lokacija u Kotoru.

"Uhvati film" u Kotoru od 22. do 24. septembra Foto: NVU Art 365
Portal AnalitikaIzvor

Kako najavljuju iz direkcije festivala, pored projekcija 20 kratkometražnih filmova na temu invalidnosti, publika će moći da pogleda i regionalna filmska ostvarenja na ovu temu kao i jedan domaći film.

Festival počinje projekcijom filmova i predavanjem psihološkinje Olivere Marković u kotorskoj Gimnaziji na temu: “Vršnjačka podrška - I meni je važno”. Festivalski program nastavlja se segmentom “Uhvati filmić” u Osnovnoj školi ”Savo Ilić”. 

Učenici će pogledati animirane filmove na temu inkluzije, a na istu temu radionicu i razgovor sa učenicima imaće glumica Branka Otašević. U petak u popodnevnim satima počinje radionica fotografije “Mijenjamo perspektivu” koju će voditi fotograf Duško Miljanić. Na svim digitalnim platformama Festivala moći će da se pogledaju radovi polaznika.

U petak veče biće otvorena izložba fotografija Invisible Lives, a održaće se i panel diskusija “Žene i invaliditet - Gdje je tu film” koju moderira Nataša Nelević a učesnice su Marina Vujačić, direktorica UMHCG i Milesa Milinković, direktorica Filmskog festivala „Uhvati film“ Novi Sad.

Drugog festivalskog dana Masterclass na temu “Kako sam snimiti film” održaće reditelj Dušan Vuleković, a zatim će biti održan okrugli sto MREŽA- na kome će učestvovati predstavnici filmskih festivala iz regiona i Evrope koji se bave temom invalidnosti u filmskoj industriji. 

Festival se završava segmentom “Kroasan, kafa i kratke priče” gdje će gost biti Sead Šabotić reditelj i koordinator Inkluzivnog filmskog kampa.

I ove godine ulaz je besplatan za sve programske segmente. 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.