Stav

Stav

Telegram iz crnje i gore

Bestijalnosti uoči Vidovdana sažeću u tri fragmenta telegrama iz nekad Crne a danas crnje pa još i Ravne Gore

Telegram iz crnje i gore Foto: PR centar
Aleksandar Radoman
Aleksandar RadomanAutor
Portal AnalitikaIzvor

Količina fukarluka i bestijalnosti kojom svakodnevno Vučićevi ližisahani na vlasti u Crnoj Gori zatrpavaju javnost takva je da bi zahtijevala najmanje pet kolumni dnevno.

Zato ću odustati od klasične kolumne i bestijalnosti uoči Vidovdana sažeti u tri fragmenta telegrama iz nekad Crne a danas crnje pa još i Ravne Gore. 

Jasenovac 

Kad danas Vučićeve falange još jednom ponize Skupštinu Crne Gore a još i više žrtve Holokausta zloupotrebljavajući ih za dnevnopolitička razračunavanja, gurajući pritom prst u oko članici EU od koje smo imali dosad bezrezervnu ruku podrške, Miki Spajić i njegova družina još jednom će pokazati da im nije stalo do evropske, no do ravnogorske Crne Gore. Jedina šansa da ne usvoje sramotnu rezoluciju je da im freški laureat Trinaestojulske nagrade, izvjesni pop Marojević, priprijeti da se ne laću posla na crveno slovo u crkovnome kalendaru. 

Katnić 

Slučaj državnog tužioca koji je 2016. spriječio krvoproliće u Crnoj Gori sve manje je tema, dok postupajući tužilac fabrikuje nove optužnice. Krenuo je od optužnice da je 2020.

Katnić postao član dvočlane OKG, potom to povezao s deset godina ranije izgrađenim objektima na đedovini pa prešao na 17 metaka neodgovarajućeg kalibra, voćke i međe da bi konačno stigao do optužbe za navodne ratne zločine 1991. Kad za koji dan Šoškić Katnića osumnjiči i za ubistvo Kenedija, i ta će vijest proći bez reakcije eutanazirane javnosti.

SDT: Pokrenuta istraga protiv Katnića, sumnjiče ga za ratne zločine u Cavtatu
64
SDT: Pokrenuta istraga protiv Katnića, sumnjiče ga za ratne…
27.06.2024 12:14

Ma koliko očigledno bilo da korumpirani i ucijenjeni tužioci samo statiraju dok Katniću optužnicu i presudu ispisuju oni koje je 2016. godine spriječio da izvrše državni udar, crnogorska opozicija je, liše tvitera, i dalje u hibernaciji. Dok god ne pokucaju i na njihov prozor. 

Trinaestojulska nagrada 

Da kojim slučajem oni što su podigli Trinaestojulski ustanak ustanu iz mrtvih, uvjerili bi se da su im žrtve bile uzaludne, ali bi, za razliku od današnje iskopničke generacije što je pogla glavu pred novofašizmom, makar pokušali ponovo.

Da bismo ih bili dostojni, na ovo više ne smijemo pristajati! Pravo na zakonitu građansku pobunu više nije stvar salonskog mudrijašenja, već obaveza!

Ovo su dobitnici Trinaestojulske nagrade
42
Ovo su dobitnici Trinaestojulske nagrade
27.06.2024 14:03


Portal Analitika