Planine

Poznata panoramska ruta turistima ove godine dostupna znatno ranije

Nakon blage zime snijeg očišćen veoma rano: Prohodan Durmitorski prsten

"Od snijega je pročišćen put koji iz Plužina preko Trse, Pišča, Todorovog dola ide dalje ka Žabljaku. Od ranije je prohodan put preko Trse, Milogore, Nedajnog, Sušičkog jezera i Male Crne Gore ka Žabljaku", navode iz Parka prirode Piva

Nakon blage zime snijeg očišćen veoma rano: Prohodan Durmitorski prsten Foto: Park prirode Piva
Portal AnalitikaIzvor

Nakon veoma blage zime i slabih sniježnih padavina panoramska turistička ruta "Durmitorski prsten" ove godine prohodna je znatno ranije nego što je uobičajeno.

"Od snijega je pročišćen put koji iz Plužina preko Trse, Pišča, Todorovog dola ide dalje ka Žabljaku", navode iz Parka prirode Piva. 

Od ranije je prohodan put preko Trse, Milogore, Nedajnog, Sušičkog jezera i Male Crne Gore ka Žabljaku.

 "Ove godine je ova ruta relativno rano pročišćena, a sve zbog veoma male količine snijega koja je pala tokom zime na Durmitoru. Nekada je ovaj put ostajao neprohodan do juna i jula mjeseca", podsjećaju iz Parka prirode Piva. 

Riječ je o dva putna pravca koji su izuzetno bitni za prolazak turista čuvenom turističkom i panoramskom rutom "Durmitorski prsten", koju iz godine u godinu obilazi sve veći broj posjetilaca.

"Još jedan razlog više da nas posjetite, čak možda i ovog vikenda. Lijepo vrijeme je pred nama", pozivaju iz Parka prirode Piva. 


Portal Analitika