Planine

(VIDEO) Razglednica Boke: Pestingrad, penjačka avantura sa spektakularnim pogledom

Slobodni penjači – Cetinje svim zaljubljenicima u alpinizam i sportsko penjanje preporučuju pogled i eksponiranost smjera sa pozadinom na Boku. Smjer "Razglednica Boke" opremili su ove godine i objavili video

(VIDEO) Razglednica Boke: Pestingrad, penjačka avantura sa spektakularnim pogledom Foto: Slobodni penjači Cetinje-Alpinistički klub
Portal AnalitikaIzvor

Alpinistički klub „Slobodni penjači – Cetinje” formiran je entuzijazmom porodice Popović. Moto njihovog bavljenja alpinizmom i svim pratećim aktivnostima je dobra energija, plemenitost i takmičenje sa samim sobom.

Kažu da je “klub nastao iz čiste ljubavi i entuzijazma prema prirodi i avanturi. Kako godine prolaze, kažu, sve je veća težnja da što više promovišu prirodne ljepote svoje zemlje i njene skrivene dragulje, kroz razne aktivnosti u prirodi.”

Jedna od ljetnjih tura koju su iznova obišli i postavili prelijepe fotografije i video je kako navode “penjačka avanturica na Pestingradu” izviše Kotora. 

Rajko Popović se prisjeća:

„Tako je bilo prije 12 godina kada smo počinjali. Momci su tad imali 12 i 14 godina. Pošli bi ovako na obližnji Lovćen i penjali neki mnogo manje zahtjevniji smjer...Poslije sadržajne avanture, ispunjeni dobrom energijom, zadovoljni bi koračali prema autu vodeći duge razgovore o životu..

"Tako je bilo i ovog puta na Pestingradu, na smjeru "Razglednica Boke" 60m, VIII, (smjer smo opremili ove godine)", navode u objavi Popovići.

447962314-845573454280347-6387671847009052395-n

Spektakularni pogled i sama eksponiranost smjera sa pozadinom na Boku je nešto što preporučuju svim zaljubljenicima u alpinizam i sportsko penjanje. 

Pogledajte video koji iz ptičje perspektive prikazuje u prvoj polovini penjanje, a u drugoj panoramu Bokokotorskog zaliva.

Podsjetimo, klub je registrovan 2015, mada pod tim nazivom su aktivni od 2013. U tih 10 godina bilo je mnogo aktivnosti u alpinizmu, kanjoningu, speleologiji, snowbordingu i planinarstvu uopšte…

Tim “Slobodnih penjača” čini 7 aktivnih članova, dok se desetak povremeno uključe u aktivnosti kluba: 

Rajko Popović - predsjednik kluba, Vuk Popović - sekretar kluba; Dejan Popović - potpredsjednik kluba; Marko Krivokapić - trener planinskog trčanja, Marko Janković - član kluba.


Portal Analitika