Kultura

Premijera u petak u Dodestu

Maša Božović otkriva svoje strahove: Monodrama "Zašto gluma" pred podgoričkom publikom

Autorski projekat mlade crnogorske glumice Maše Božović, monodrama “Zašto gluma” pod mentorstvom Anđelije Rondović biće premijerno izveden u petak, 9. juna, u 20 sati, u sali DODEST KIC-a „Budo Tomović“. 

Maša Božović otkriva svoje strahove: Monodrama "Zašto gluma" pred podgoričkom publikom Foto: PA
Portal AnalitikaIzvor

“Monodrama 'Zasto gluma' nastaje kao rad na zadatku iz pokreta na master studijama. Nastaje iz potrebe da se uradi zadatak. Da se dobije ocjena. Da se završi četvrta godina. Kažu: 'Ako ispričaš san neće se ostvariti. Zato pst.' A šta ćemo sa noćnim morama u kojima vlada crnilo i buđ i miševi? Mislim da je vrijeme da o njima govorimo. Možda ih i ubijemo. Makar u pozorištu. Monodrama 'Zašto gluma' nastaje iz potrebe da se ne plašim“, kazala je glumica Maša Božović.

Maša Božović rođena je 2000. godine u Nikšiću. Nakon završene Gimnazije ”Stojan Cerović” upisala je Fakultet dramskih umjetnosti na Cetinju u klasi profesora Branimira Popovića i asistentkinje Anđelije Rondović. Trenutno je na prvoj godini master studija gdje je njen specijalistički predmet Pokret. Tokom osnovnih studija igrala je u ispitnim predstavama ”Krivica” Nebojše Romčevića, ”U plamenu strasti” Ivana Lalića i ”Hasanaginica” Ljubomira Simovića. Diplomirala je sa duodramom ”Prst” Doruntine Bashe zajedno sa koleginicom sa klase Milicom Kekić. Igrala je u predstavama ”Bladi mun” Crnogorskog narodnog pozorišta, ”Narodni poslanik” Nikšićkog pozorišta, kao i predstavi za djecu Gradskog pozorišta ”Bajku životom pravimo”. Bila je polaznik EU radionice ”Invisible lives’’ u Novom Sadu. Učestvovala je u više studentskih filmova, kao i par profesionalnih filmskih i televizijskih projekata. Angažovana je trenutno kao pripravnik u Dramskom studiju “Prazan prostor”. 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.