Stav

Stav

Građani prozreli Vladu

Danas sam bila ispred sjedišta Advokatske komore kako bih eventualno prisutne građanke i građane pozvala da odustanu od okupljanja i da ne dozvole da ih vlast iskorišćava na bilo koji način, posebno da ne dozvolimo da nas u suštini anticrnogorska vlast međusobno svađa.

Građani prozreli Vladu Foto: Privatna arhiva
Maja Miličković, profesorica, feministička teološka analitičarka i nastojateljica "Bogougodnica"
Maja Miličković, profesorica, feministička teološka analitičarka i nastojateljica "Bogougodnica"Autorka
Portal AnalitikaIzvor

Prethodne noći su sve crnogorske grupe pozvale građane i građanke da se ne pojavljuju za danas zakazano okupljanje ispred Advokatske komore. Naši građani i građanke su to uvažili i dokazali da slatkorječivi manipulatori iz aktuelne Vlade nemaju nikakvog uticaja na javnost koja drži do građanske Crne Gore i odbrane nacionalnih interesa. 

Pojavio se samo jedan, nepoznati, građanin, koji nije krio da je tu kako bi podržao Vladu. 

Interesantno je da se ispred Advokatske komore nije pojavila ni advokatica gospođa Mirjana Pajković iako je putem društvenih mreža pozvala na okupljanje, zloupotrebljavajući sliku ubijenog Matije Vujovića iako je pravna zastupnica osobe koja je optužena za njegovo ubistvo. Da pometnja bude gora i teža, istu tu advokaticu je izdajnička Vlada Crne Gore, uz podršku medija, nazvala heroinom a sama advokatica se, još ranije, o čemu postoje dokazi, izjasnila da podržava aktuelni štrajk advokatske profesije.

Umjesto da vlast, policija i mediji ne ćute o ubistvu našeg saborca Matije Vujovića, oni štrajk advokata i smrt nedužnog mladića koriste za kratkoročne interese ministra Milojka Spajića i njegovog saradničkog tima. Njima je svima, to moram priznati, dr Dritan Abazović, danas pokazao da nijesu dorasli da budu angažovani i u tako lošoj Vladi. Želim da pozdravim napredak u pregovorima između Vlade i Advokatske komore Crne Gore, smatrajući da je postizanje obostrano prihvatljivog dogovora u interesu javnosti.

Kompletna crnogorska javnost očekuje od policije i tužilaštva da u najkraćem roku sprovedu odlučnu i jasnu istragu i saopšte motiv zbog kojeg je ubijen naš Matija Vujović. 

Važno je da javnosti saopšte da li su postojale druge, ranije, prijave u odnosu na postupanje i ponašanje osumnjičenog i da li su nadležni organi na to blagovremeno reagovali. 

Pozivam Vladu da saopšti šta će preduzeti da se postigne bezbjednost svih građana i da nikada više, na bilo kojem mjestu, ne bude ugrožen i doveden u pitanje bilo čiji život.

Pozivam Vladu i opštinu Nikšić da saopšte na koji će način njegovati kolektivno sjećanje na stradanje Matije Vujovića.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.