Politika

Stav

Faktori mira na Balkanu

Kad vidite kolaps u kojem se Crna Gora danas nalazi i bezdan ka kojem srlja, samo se śetite Dritana Abazovića, Božene Jelušić, Suade Zoronjić, Miloša Konatara, Filipa Adžića, Ane Novaković... pažljivo boldujte ta imena i ne morate dalje tragati za uzrocima naše propasti

Faktori mira na Balkanu Foto: Sirius
Aleksandar Radoman
Aleksandar RadomanAutor
Portal AnalitikaIzvor

Gledam novo prenemaganje velikomučenika Vučića i pada mi na pamet jedan scenario. Vučić potpisuje francusko-njemački sporazum: bez obzira na to što destabilizuje tri države u regionu, za Zapad postaje faktor mira na Balkanu. Baš kao i Milošević u Dejtonu 1996. godine.

Srbija postaje lider integracija, zatvaraju se oči na autokratiju, gušenje nezavisnih medija i opozicije, ruske i kineske uticaje, rovarenje u komšiluku, Vučića tapšu po ramenu visoki zvaničnici SAD i EU... Za Miloševića je nakon 1996. ipak stigla 1999. godina, a za zapadne saveznike koji su dozvolili Vukovar i Srebrenicu, stigla je i okašnjela prilika da makar na Kosovu spriječe genocidne planove njihova „faktora mira“. 

Vučić još uvijek nije ispalio ni metak, a u ratu kojim destabilizuje BiH, razara Crnu Goru i pokušava instalirati novu Republiku Srpsku na Kosovu njegova su produžena ruka razni lokalni dritani, a pokrovitelj, svjesno ili nesvjesno, SAD i EU.

Crna Gora je žrtvovana kako bi se odobrovoljio novi „faktor mira“ na Balkanu

Što se, u međuvremenu, zbiva s Crnom Gorom? Onom Crnom Gorom koja je do skoro slovila za lidera u regionu? E pa ona je „rak rana“, kako reče ministarka vanjskih poslova Slovenije Tanja Fajon, i pride „pred institucionalnim kolapsom“, kako reče jedan od arhitekata tog kolapsa Gabrijel Eskobar. 

Crna Gora je, dakle, žrtvovana kako bi se odobrovoljio novi „faktor mira“ na Balkanu. I nije nam zato kriv Vučić. A nijesu nam toliko krivi ni Vučićevi neskriveni fašisti iz DF-a što sprovode svoj politički program uništenja države Crne Gore. Oko toga su se odavno okupili. Nijesu nam vala toliko krivi ni Vučićevi kriptofašisti iz Demokrata i Evrope sad što kalauze onima prvima. Zato su i osnovani. 

Kad vidite kolaps u kojem se Crna Gora danas nalazi i bezdan ka kojem srlja, samo se śetite Dritana Abazovića, Božene Jelušić, Suade Zoronjić, Miloša Konatara, Filipa Adžića, Ane Novaković... pažljivo boldujte ta imena i ne morate dalje tragati za uzrocima naše propasti. Taj karavan amoralnih koji nam i dalje maže oči krupnim „iskoracima u borbi protiv korupcije i kriminala“, e to vam je, drage moje drugarice i drugovi, rak rana ove rak rane od države. 

To je družina koja je Crnu Goru umjesto u društvo EU gurnula na crne liste đe joj društvo prave Avganistan i Iran. Čak i kad odrade svoje prljave poslove i više nikome ne budu trebali, ta će izmećarska družina i tada nastaviti da se velja svojim krupnim iskoracima kojima su Crnu Goru gurnuli u glib grđi i od onoga devedesetih. 

Možda Vučićevi i Putinovi kerberi mogu da kupe mnoge. Možda mogu mnoge da dovedu u zabunu i izmanipulišu. Ali koliki god bili pipci Vučićeve kleromafiokratije u Crnoj Gori, otpor neće ugasiti niti istrijebiti sve svjedoke sramne Dritanove, Boženine, Filipove, Miloševe, Suadine, Anine izdaje!

Portal Analitika

Komentari (12)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
G Gradjanka_neregistrovani
25.01.2023. 19:06

Svaka rijec tacna I nedovoljne da opise njihovo poganstvo. Zapamtili smo ih dobro.

9
1
B Bizmark_neregistrovani
25.01.2023. 16:41

Ako je za utjehu, čitavu planetu je zapljusnuo talas populističkih politika i ništa roba političara.

13
0
K Kortomalteze_neregistrovani
25.01.2023. 15:53

Svi znamo ko je danas covjek,a ko necovjek,autor je pobrojao glavne,hvala mu,nama ostaje da se konsolidujemo,batalimo pisanje komentara, oslobodimo straha,i borimo se za slobodu...

16
1
A AliAvaj_neregistrovani
25.01.2023. 13:56

…ali zaboravljamo da racionalnost I logika ne stanuju Tamo Daleko a ni odje. .Srbski diktator zna odakle će ga jadi snaći- a to nije Zapad. Mortalno uzdrmana Rusija neće lako prežaliti Vučkov gambit, i eto pačarisa izmedju Vučka i njegovih, i srbskog nacionalizma podtomognutog is Rusije. Naravno Dveri i raznorazni srbski zavjetnici dobijaju i EU i uvaženi Billy Hill dobijaju murac of integracija. Jagma počinje i ka’ uvijek neki novi Djindjić će biti postavljen. To je najveći strah Dritana Abazovića, jer onda i u Tom slučaju njegov 21 milon će biti otkriven, raskrinkani njegovi dilovi s vučkom i moraće utočište tražiti u Tirai odakle će da se bori protiv izručenja. I onda po ko Zang koji put ponoviti cilus srbskog osvajanja suśeda I izlaska na mora. Save dok neki novi Otomani ne kanceluju Srbiju još jedno 500 godina. Nema šanse da se stvari neponavljaju jer CG je preupna Abazovićah, Jelušićah, Adžićah, Zoronjićah, Novakovićah…

18
1
O Ombi_neregistrovani
25.01.2023. 07:43

Radomane pothitno da pravite partiju ti i ljudi sa fakulteta za crnogorski jezik. Jedini spas je da polako osvjescujete mlade ljude da se vrate crnogorstvu, a to moze jedino kroz cistu crnogorsku opciju. Ako ne dodje do takvoga pokreta, jedina opcija nama Crnogorcima je da bojkotujemo izbore jer ne treba legitimisati cirkus litijaski sa fantomima u biracki spisak

33
3
O Otpisani_neregistrovani
25.01.2023. 09:27

@Ombi_neregistrovani I mi smo slusali faktora mira pa smo na traktorima napustili svoju zemlju i državu Na putu smo slušali Balaševića KRIVI SMO MI Na dolasku smo slušali Riblju Corbu BEOGRADE a sad samo Bajagu i MOJI DRUGOVI

5
3
M Mina_neregistrovani
25.01.2023. 07:39

Bravo Aco. Domaci izdajnici, prvenstveno URA-si unistise Crnu Goru.

35
2
D Daki_neregistrovani
25.01.2023. 07:38

Precizno i tačno. Gledao sam sinoć dvorsku ludu sa novinarima koji mu postavljsju pitanja. Sve izvrće,relativizuje,uvešće nas u građanski rat i reći da nije to ,nego nesto sasvim drugo. On ima zadatke i ciljeve,ne zaboravite, albanski i srpski lobi plaćaju,da razvale dr,avu na 2 dijela.. Zamalo je mafiji albanskoj prodao aerodrome

35
0
A Anthropos_neregistrovani
25.01.2023. 07:32

Nije prvi put - vjerovatno ni zadnji - da se CG našla na ivici egzistencije? Dobrim dijelom sami smo krivi. Najveći krivac je naše neznanje, „srpstvom“ zatrovani um i nevjerovatn naivnost. Zar nam je trebalo 100 godina da se uvjerimo u ono što smo viđeli svojim očima i iskusili na svojoj koži - 1918? Zatrovali su nam um lijepim pričama o "dva oka u glavi", "bratstvu i ljubavi" (veljesrbi braćo, - u kam udarilo!), opili lažnom "vjerom" (svetosavlje), ... I opljačkali sve vrijedno u CG - počevši od kulture, istorije, ... - do crkava i grobova prađedovskih? Nadam se samo da će se sada - kada su jasni planovi Srbije i prijatelja - mnogi uspavani Crnogorci probuditi? I reći gospodi koja trguju sa našom zemljom i našim dušama - ne računajte na naš pristanak! Nijeste nas ništa pitali. Podlo ste sprovodili etnocid Crnogoraca i rastur države CG - ali nijeste nas - i nećete - pobijediti! Znala je CG da kaže NE i većima od vas!

36
0
P PA_I_JES_TAKO__neregistrovani
25.01.2023. 08:32

@Anthropos_neregistrovani NEK' JE VJEČNA !!! 🇲🇪 ❤️

20
0
S Srle_neregistrovani
25.01.2023. 14:22

@PA_I_JES_TAKO__neregistrovani ..parole.Crnogorci formirajte CRNOGORSKU NACIONALNU ODBRANU nacionalnu stranku crnogoraca

15
0
I IZDALI_SU_SA_CILJEM__neregistrovani
25.01.2023. 06:44

.... DA UNIŠTE SVAKI LJUDSKI NAJNORMALNIJI NAUM !!! I TO, PRED OČIMA ČITAVOG SVIJETA !!! NIJE OVO PLJAČKA POŠTE U SUTOMORU, PA DA ČO'EK REČE : "NE ZNAM, STVARNO ... NIJESAM VIDIO !" , NO URNISANJE LJUDSKOG DRUŠTVA KAO NAJVEĆE CIVILIZACIJSKE TEKOVINE, KAO CONDITIO SINE QUA NON ZA BILO KAKVO KONSTRUKTIVNO DJELOVANJE !!! U ZADNJEM JADU, NIKO NIKAD NIŠTA NIJE STVORIO !!! I, OVO JE, BEZ DALJNJEG, SAMO JEDNA KRAJNJE NEUKUSNA ŠTIH - PROBA, JEDNA MATRICA KOJA ĆE SE, KOL'KO JE SJUTRA, PRESLIKAVATI DALJE, ŠIROM SVIJETA, NE ZAUSTAVI LI SE OVO ZLO, IZ ISTIH OPANAKA !!!

36
0