Tema

Satira

Bogougodnice u stalnoj molitvi

Vlada raslabljena, Krivokapić bi mogao dići ruku na sebe. Molimo se za njegovo pokajanje

Bogougodnice u stalnoj molitvi Foto: Foto: Privatna arhiva
Maja Miličković, profesorica, feministička teološka analitičarka i nastojateljica "Bogougodnica"
Maja Miličković, profesorica, feministička teološka analitičarka i nastojateljica "Bogougodnica"Autorka
Portal AnalitikaIzvor

Bogu ugodne žene u svojim domovima i pravoslavnim hramovima širom Crne Gore su u molitvi za raslabljenu Vladu Crne Gore. Kao nastojateljica Bogougodnica dala sam narediti da se naglas ili u sebi, 40 puta, ponavlja molitva prigodna za ovo što je snašlo svetosavsku politiku i crkvu u Crnoj Gori. Ako su usta suva i ako naviru određene grešne misli, između molitvi su moguće stanke koju mogu trajati koliko je dovoljno popiti po tri gutljaja svježe vode.

Bogougodnice su ustanovile da je kod naše braće i sestara Alekse Bečića, Zdravka Krivokapića, divne Zorke Kordić, Milojka Spajića, Janka Odovića, Jakova Milatovića, Jelene Borovinić- Bojović, Vesne Bratić i drugih nastupilo sušno vrijeme duše sa simptomima sujete, uobraženosti, zlih misli i depresije. Bogougodnice strahuju da u njihovim srcima ne živi Gospod, nego samoljublje.

Pozivamo Krivokapića i ostale da se pokaju pred Gospodom, a Bogougodnice će učiniti sve ostalo - snagom naše molitve duhovna terapija će biti uspješna, a svi navedeni će se osloboditi osjećaja sopstvene važnosti i nezamjenjivosti, srebroljublja i neosjetljivosti prema narodnim i državnim potrebama.

Bogougodnice su danas, dok su se molile, tokom medijskih nastupa premijera Krivokapića, Spajića, Milatovića, Odovića ali i Bečića osjetile zli zadah unutrašnje gordosti. Kod te činjenice, naš brat mitropolit Joanikije ne može glavu okrenuti. Pozivamo mitropolita Joanikija, pastira brojnih pravoslavnih muškaraca u Crnoj Gori koji sebe iz milošte zovu Zavjetnici ili pripadnici omladine Tvrdoš, da se pridruži molitvi pravoslavnih žena Crne Gore kako bi Krivokapića, Bečića i ostale u aktulenoj Vladi napustila samovolja, gordost i visoko mišjenje o sebi.

Kako me je asketska služba i praksa zatekla u Ulcinju, čim sam saznala za depresivne reakcije predsjednika Skupštine, predsjednika Vladei većine ministara u Vladi Crne Gore, pohitala sam u, meni najbliži i najdraži, hram Svetoga Nikole i molila se. Molitva, koja je otvorena i za muškarce, glasi ovako:

“Molimo te dragi Bože da Zdravko Krivokapić i ostali članovi Vlade prihvate sebe ovakve kakvi jesu i kad ne budu u Vladi. Raslabili su se dragi Bože, postali su beslovesni i naginju ka zlu. Daj im snage da prihvate sebe i da ne naude sebi zato što više neće biti u Vladi. Molimo ti se, Gospode, izvedi ih na pravi put i oslobodi iz svih zlih iskušenja i poduhvata a naročito da u ovim teškim trenucima po svetosavlje u Crnoj Gori ne naude sebi i ne dignu ruku na sebe. Podsjeti ih, dragi Bože, da uvijek poslije tuge dolazi radost.

Gospode, molimo ti se za Zdravka Krivokapića, Milojka Spajića, Jakova Milatovića, Janka Odovića, za Žanu Praščević, Vesnu Bratić, Jelenu Borovinić- Bojović, za divnu Zorku Kordić i za brojne druge iz Vlade da nađu svoj mir i spokoj i da im bude sve oprošteno. Daj im, dragi Bože, snage da nađu smisao života i izvan vlasti i Vlade i vrati ih ,dragi Bože, u blagodatno stanje. Amin”.

Bogougodnice pozivaju premijera Krivokapića i sve one koji ga u Vladi podržavaju da odbace grijeh samoljublja koji živi u njima od glave do pete i da u svom srcu prime i zadrže Gospoda. Tako će sa smirajem i osmijehom na licu napustiti funkcije i poželjeti zdravlje i dobro onima koji nastavljaju.

Portal Analitika

Komentari (13)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
i ipm__neregistrovani
22.01.2022. 06:44

Bravo Majo,ali tesko njihove podignute od vlasti i fotelja glave da molitve spuste.

2
0
k koko_neregistrovani
20.01.2022. 11:44

МА волим Сатиру, али типа Радоје Домановић који је био визионар и описао наш менталитет, и политичаре који се уграђују, итд., међутим ово овдје је далеко од сатире ... више је пљување и чак бласфемија. Није вам то баш паметно што радите.

4
6
Z Zzzzz_neregistrovani
20.01.2022. 06:51

Aferim

14
2
S Stanje_neregistrovani
20.01.2022. 02:30

Sve teški psihijatrijski slučajevi. Neka im dragi Bog bar dušu spasi ako razum ne može.

12
6
M Minja
19.01.2022. 22:22

Danas se i Bog javio. Podrzao preporod CG. Hvala svima koji se mole za cistu dusu svakoga. A za ove za koje se molite, bice vam potrebno mnogo vremena. Nije lako njih iscijeliti i od zla ocistiti.

26
3
N Nikk_neregistrovani
19.01.2022. 22:18

Bravo kraljice

27
4
R Rasputin_neregistrovani
19.01.2022. 21:52

Kapa dolje, Respect!

26
4
z zorica_neregistrovani
19.01.2022. 21:09

Amen!

36
3
Ć Ćokio_neregistrovani
19.01.2022. 20:10

Amin. Bogougodnice u prepoznatljivom stilu, bravo Maja... 💪💪💪

57
3
C Cirkus_neregistrovani
19.01.2022. 20:03

Comedy gold! 👏🤣

55
3
S Srecno__neregistrovani
19.01.2022. 19:56

Sa srećom!

57
4
M MONTENEGRO_neregistrovani
19.01.2022. 19:50

SVE VAM CETALO !

60
3
L Lol_neregistrovani
19.01.2022. 19:44

Zdravko da digne ruku na sebe??? Ahahahahahaha 😬😬 Zdravko može dići ruku samo za 🍷🥃🍺🍶

62
2