Literatura

Čak 544 kratke priče u trci za tri nagrade konkursa "Vranac"

Na VI Međunarodni konkurs za kratku priču "Vranac - najbolja kratka priča 2015" koji su raspisale knjižara "Karver" i "13. jul - Plantaže" za tri mjeseca je pristiglo 575 ostvarenja, od kojih 544 priče ispunjavaju tražene uslove.
Čak 544 kratke priče u trci za tri nagrade konkursa "Vranac"
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika, o izboru 20 najboljih, kao i troje laureata, odlučivaće žiri koji i ove godine čine teoretičar književnosti Enver Kazaz, književni kritičar i publicista Teofil Pančić, i književnik Božo Koprivica.

- I ove godine dvadeset najboljih priča biće objavljeno na veb stranici www.odaklezovem.com, a tri ravnopravne nagrade za najbolju kratku priču biće dodijeljene tokom VII Međunarodnog književnog festivala Odakle zovem - Podgorica 2015, koji od 1. do 8. jula organizuje Knjižara Karver, uz pokroviteljstvo kompanije "13. jul - Plantaže".

Iz Karvera podsjećaju da je konkurs Vranac jedan od najprestižnijih konkursa u regionu, na koji je u proteklih pet godina stiglo je više od 4.000 priča. U dvije knjige "Vranac - najbolja kratka priča" 2010. i 2011. godie, kao i na veb stranici www.odaklezovem.com do sada je objavljeno 110 priča, a nagrađeno 16 učesnika koje je žiri izabrao kao najbolje. 

Portal Analitika