Panel podstaknut kampanjom o zloupotrebi prenatalnih testova i problemu selektivnih abortusa

„Vox feminae“ na KotorArtu: #Željena sjutra na Pjaci od filozofa

O patrijarhalnom sistemu vrijednosti i rodnoj diskriminaciji u Crnoj Gori i šire, na teritoriji Balkana, govoriće učesnice panel-diskusije.

„Vox feminae“ na KotorArtu: #Željena sjutra na Pjaci od filozofa Foto: KotorArt
Portal AnalitikaIzvor

Međunarodni festival KotorArt, u okviru Pjace od filozofa organizuje završno veče programa Vox feminae, panel-diskusiju pod nazivom #Željena u srijedu, 26. jula, u Kreativnom habu u Kotoru, sa početkom u 21 čas. 

Prve dvije noći, pod nazivom Darina regula i Crnogorka kao inspiracija, zamišljene su kao umjetničko-debatni program dok je treća noć rezervisana isključivo za panel diskusiju o vrlo značajnoj i aktuelnoj temi. 

Učesnice panel diskusije biće Maja Raičević, izvršna direktorka Centra za ženska prava, Amira Fazlagić, ginekološkinja i genetičarka, Jelena Vukasović, glavna urednica programa u OJU Muzeji Kotor, antifašistkinja i feministkinja, dok će moderatorka večeri biti dirigentkinja, Dragana Jovanović.

Panel-diskusija pod nazivom #Željena podstaknuta je kampanjom o zloupotrebi prenatalnih testova i problemu selektivnih abortusa #Neželjena, iniciranom od strane Centra za ženska prava, uz podršku agencija McCann Podgorica i McCann Beograd. 

O patrijarhalnom sistemu vrijednosti i rodnoj diskriminaciji u Crnoj Gori i šire, na teritoriji Balkana, govoriće učesnice panel-diskusije.

„Ovogodišnja Pjaca od filozofa i tema Vox Feminae predstavlja važan segment KotorArta i nadamo se da će ova aktuelna tema podstaknuti i publiku da se uključi u javnu diskusiju“, istakli su iz PR službe festivala.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.