Kultura

"Snježna kraljica" zagrijala srca podgoričke publike

Premijerom predstave “Snježna kraljica”, u Kulturno-informativnom centru (KIC) ,,Budo Tomović”, Gradsko pozorište Podgorica počelo je s radom i najavilo nastavak aktivnosti. Da su ljubav, prijateljstvo i prave vrijednosti jači od svega, govori nam predstava "Snježna kraljica", koju je po tekstu Hansa Kristijana Andersena, u dramatizaciji Evgenij Švarca, režirao Jagoš Marković.

"Snježna kraljica" zagrijala srca podgoričke publike Foto: Mediabiro
Media BiroIzvor

"Uvijek je rezultat posljedica procesa od kojeg sve zavisi. U ovom nelijepom vremenu smo darovani što možemo da se bavimo ovim stvarima", poručio je Marković.

Dodao je da smo ništa bez umjetnosti, ljepote i kulture. Zbog toga se glumci raduju što, nakon godinu dana, mogu da se vrate pozorištu i publici.

"Naravno da ćemo ljepše da igramo kada je punija sala i kada kolektivna ravan formira i nekako jače ordinira u cijelom gledališti. Mi sve radimo zbog publike. Tako da, kad nema publike ovo što mi radimo nije toliko značajno", kazao je glumac Emir Ćatović.

Govoreći o “Snežnoj kraljici”, Ćatović je kazao da nas ta predstava uči da možemo čitav život da potrošimo tražeći krive vrijednosti.

"I da može čitav život da prođe i da može vječnost da traje ako u svemu tome nema ljubavi i mašte i nečeg što je neopipljivo", zaključio je glumac.

S njim je usaglašena i njegova koleginica Jelena Simić, koja se nada da će uskoro pozorišta moći da prime i više publike. Simićeva se raduje premijeri, do koje su, kako je kazala, došli bez obzira na sve okolnosti i prepreke. Smatra da će u predstavi uživati i djeca i odrasli.

"Predstava nosi emociju s kojom djeca treba da se susretnu, iz koje treba da uče i koja nosi veliku radost", poručila je glumica.

Sudeći po dužini aplauza publici se,a posebno mališanima, dopala predstava.

"O predstavi mislim da je bila odlična. Bilo je bas super efekata. Naučila sam da prijateljstvo i ljubav pobjeduju zlo", kazala je jedna od najmlađih gledateljki.

Glumačku ekipu čine: Jelena Simić, Emir Ćatović, Vanja Jovićević, Maja Šarenac, Božidar Zuber, Miloš Pejović, Sanja Popović, Lazar Đurđević, Lara Dragović, Sejfo Seferović i Omar Bajramspahić.

Predstava “Snježna kraljica” biće tokom februara izvedena još četiri puta – dva dana nakon premijere, kao i 20. i 21. februara.

Portal Analitika