Kultura

Prikupljena sredstva od prodaje biće donirana u humanitarne svrhe

Revolucija – dok mirišem baš lijepo: Zombijanine ilustracije pred podgoričkom publikom

Izložba ilustracija „Revolucija – dok mirišem baš lijepo“ regionalno poznate vizuelne umjetnice Andrijane Vešović Zombijane biće otvorena u srijedu, 7. juna, u 19 sati i holu KIC-a „Budo Tomović“. 

Revolucija – dok mirišem baš lijepo: Zombijanine ilustracije pred podgoričkom publikom Foto: Zombijana
Portal AnalitikaIzvor

Kako su saopštili iz KIC-a, radovi će iste noći biti na licitaciji i moći će na licu mjesta da se kupe. Sva prikupljena sredstva od prodaje biće donirana u humanitarne svrhe. Moderatorka licitacije je Adrijana Husić.

Andrijana Vešović, poznatija kao Zombijana Bones, vizuelna je umjetnica iz Crne Gore. Karijeru je započela prije više od deceniju, crtajući tvitove. Od tada se oprobala i kao grafički i web dizajner, promijenila adresu više puta, radila na puno projekata koji su joj se sviđali, a i onima koji nisu.

Danas, Andrijana crta samo ono što joj se sviđa, dakle sve osim tvitove. Često priča o društveno-odgovornim temama, a najčešće o ženskim pravima i mentalnom zdravlju. Trenutno živi i stvara u Podgorici. U portfoliju ima važnih saradnji, a neke od njoj najvažnijih su sa Sigurnom ženskom kućom iz Podgorice, SOS Nikšić, AFŽ Novi Sad… Do sada je imala preko 20 samostalnih izložbi.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.