Novi samostalni projekat umjetnice Andrijane Vešović za temu ima ženu

Revolucija, dok mirišem baš lijepo

Crnogorska ilustratorka i dizajnerka Andrijana Vešović navikla nas je da se bavi društveno odgovornim temama. "Revolucija, dok mirišem baš lijepo" je njen novi samostalni projekat i za temu ima ženu, ženska pitanja od šnale pa do ženskih prava. 

Revolucija, dok mirišem baš lijepo Foto: Zombijana Bones - Andrijana Vešović
Portal AnalitikaIzvor

Donatorska izložba se odvija u više gradova u regionu, a sve ustanove u kojima izlaze su ponudile svoj prostor. Samostalno je sve organizovala, sva podrška je dosla naknadno uz njihovu dobru volju, kaže za Portal Analitika Andrijana Vešović, poznata pod imenom Zombijana.

"Turneja je počela u Sarajevu u ponedjeljak. U Sarajevu smo uspjeli da prikupimo 3,305KM za Sigurnu žensku kuću. Dan poslije, održana je radionica na temu dnevnika i ona je bila sa ograničenim pristupom, jer je prethodno bilo potrebno prijaviti se", navodi Andrijana.

Kako se izložbe ne bi završavale samo na grljenju i gledanju radova koje smo već vidjeli na internetu, od 21h počinje licitacija radova, gdje će najveća ponuda nositi rad kući. Prihod od svih radova koji budu izlicitirani biće doniran lokalnoj sigurnoj ženskoj kući ili organizaciji koja se bavi mentalnim zdravljem. Ulaz je naravno besplatan.

Nakon Sarajeva slijedi Banja Luka, potom Beograd, Novi Sad, Zagreb i Podgorica.

Svaki od gradova će imati izložbu i radionicu.

Izložbe u Sarajevu i Banja Luci podržava Eu Info Centar iz Bosne i Hercegovine.

Od šnale do ženskih prava: Zombijanina "Revolucija dok mirišem baš lijepo" u Sarajevu
0
Od šnale do ženskih prava: Zombijanina "Revolucija dok…
22.05.2023 22:03


Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.