Stav

STAV

Radunović: Znaš li ti, avetinjo, što Cetinjanima znači Cetinjski manastir?

Znaš li ti, avetinjo, što Cetinjanima znači Cetinjski manastir?

Znaš li ti, jadan ne bio, da svaki Cetinjanin, liše onoga što mu više sile pomrače um, bio on religiozan čovjek ili ne, Manastir doživljava jednim od najuzvišenijih djelova našeg uzvišenog grada (da, imamo ih koliko oćeš).

Radunović: Znaš li ti, avetinjo, što Cetinjanima znači Cetinjski manastir? Foto: internet
Nikola Radunović
Nikola RadunovićAutor
Portal Analitika/ FejsbukIzvor

Znaš li ti, “legendo”, da nema Cetinjanina koji, kad prošeta tuda, makar pogledom ne oda počast poniznosti koju osjeća u odnosu na vječnu kuću Svetoga Petra i knjaza Danila!

Znaš li ti da je Manastir za nas simbol kontinuiteta naše države, jedan od onih čvorova naše hiljadugodišnje niti, koji nas, tako gordo, opominje da smo svi prolazni u odnosu na našu majku, Crnu Goru.

Znaš li ti da u taj Manastir idu Cetinjani, zanemarujući sve dnevne podjele i podosta stvari koje bi voljeli da budu drugačije nego što jesu, evo 30 godina?

Znaš li, bijedo ljudska, da optužiti Cetinjane, one koje si neđelju unazad svakakvim pogrdnim imenima nazivao, da su na bilo koji način oskrnavili pno za što su živote vjekovima davali, je isto kao optužiti majku da je namjerno povrijedila svoje čedo?

Znaš li, bravuśane jedan, da su Cetinjani apsolvirali vještinu izdizanja stvari iznad brloga koji ljudski um na dnevnoj bazi može da proizvede i da prave jasnu razliku između nečeg što su stvarali vjekovi i nečega što stvaraju pomračeni umovi zarad bilo kakve autopromocije.

Ne znaš ti ništa od ovoga. Zato tako i laprdaš.

Polomljen i uklonjen krst sa kapije Cetinjskog manastira Polomljen i uklonjen krst sa kapije Cetinjskog manastira Polomljen i uklonjen krst sa kapije Cetinjskog manastira Polomljen i uklonjen krst sa kapije Cetinjskog manastira
14
Polomljen i uklonjen krst sa kapije Cetinjskog manastira
06.02.2021 10:11

 

Portal Analitika