Scena

Purgatorije: Storija o Penelopi pred tivatskom publikom

Izvor

Nastala po tekstu Margaret Etvud, koji je prevela Bojana Vujin, u ovoj drami igraju Dubravka Drakić, Tanja Bošković, Branka Femić, Ivana Mrvaljević, Kristina Stevović, Jelena Simić, Smiljana Martinović i Vesna Vujošević.

Scenografiju je uradila Ketlin Ajrvin, kostime Jelisaveta Tatić – Čuturilo, muziku je komponovao Aleksandar Gajić, koreografiju osmislila Slavka Nelević, a majstor svjetla je Rade Stamenković.

24penelopijada- Komad je i neka vrsta pobune protiv Homera i vjerodostojnosti njegove priče. I ne samo njegove; ni Penelopa nam ne kaže baš sve boreći se sa istinom koju bi najradije zaboravila... Baš zbog vremena u kome živimo, mene ne zanima samo situacija koja je   jača od nje i limitiranost njenog izbora, mene zanima i njena lična odgovornost. A i nju, ja bih rekla. Ona to ne kaže, samo me pušta da mogu i tako da zaključim - zapisala je Varagić o radu na „Penolopijadi“.

Pokrovitelji predstave su Ambasada Kanade i Opština Tivat, a generalni sponzori Porto Montenegro i Savjet za kulturu Kanade.

Portal Analitika