Scena

"Prosidba i medvjed" na sceni Studio

Izvor

U predstavi, koja je već dvije godine na repertoaru CNP-a, igraju Dragica Tomas, Dejan Ivanić, Nada Vukčević, Gorana Marković, Dušan Kovačević i Stevan Radusinović, uz muziku Trija Jaše Libermana i Dorotee Ismailovske, dok je scenu i kostime osmislila Milena Jovićević- Popović.

- Istražujemo granicu između kalkulacije i emocije, gdje je granična linija između ljubavi i mržnje, ali i koliko je ta granica, zapravo, varljiva kad su u pitanju muško-ženski odnosi. U „Prosidbi“, jednako kao i u „Medvjedu“, sukobljene strane, muškarac i žena, ogrezli su u predrasudama, zatvoreni u društvene i životne stege i kalupe, zaslijepljeni računicom ličnog interesa, ali se, najednom, kao kakvim čudom, fatalna netrpeljivost između njih preobraća u fatalnu privlačnost – zapisala je rediteljka Danijela Radovanović.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.