Kultura

CNP sjutra u Narodnom pozorištu Republike Srpske

"Pokojnik" na Teatar festu "Petar Kočić" u Banjaluci

Predstava „Pokojnik“ u režiji i adaptaciji Egona Savina ušla je u selekciju jubilarnog XV Teatar festa “Petar Kočić” koji se održava od 5. do 11. juna u Banjaluci, pod sloganom “Između snoviđenja i realnosti”. Koprodukcija nacionalnog teatra i Centra za kulturu Tivat će biti izvedena sjutra u Narodnom pozorištu Republike Srpske u 20 sati.

"Pokojnik" na Teatar festu "Petar Kočić" u Banjaluci Foto: cnp
Portal AnalitikaIzvor

Pored “Pokojnika” na Teatar festu “Petar Kočić” biće izvedene i predstave: “Rolerkoster” Ateljea 212, “San o zavičaju” Narodnog pozorišta Niš, “Moj sin samo malo sporije hoda” Sarajevskog ratnog teatra, te “Uspavanka za Aleksiju Rajčić” Narodnog pozorišta Beograd.

O pobjedničkoj predstavi na ovogodišnjem festivalu odlučivaće žiri koji će činiti srpski teatrolog i pozorišni kritičar Ana Tasić, te glumci Narodnog pozorišta Republike Srpske Duško Ljuština i Nataša Ivančević.

Na prošlogodišnjem izdanju festivala Crnogorsko narodno pozorište dobilo je čak tri nagrade za predstavu „Šćeri moja“ koju je prema tekstu Maje Todorović režirala Ana Vukotić - za najbolju režiju, za scenski pokret i nagradu „Korak u hrabrost“ za najbolju mušku ulogu.

U predstavi “Pokojnik” igraju: Marko Baćović, Bojan Dimitrijević, Nada Vukčević, Goran Vujović, Aleksandar Radulović, Stefan Vuković, Slavko Kalezić, Slobodan Marunović, Stevan Vuković, Dejan Ivanić, Stevan Radusinović, Radmila Božović, Jadranka Mamić, Dragan Račić i Slobodan Vujadinović. Autorski tim predstave čine:Vesna Popović, scenografkinja,Jelena Stokuća, kostimografkinja,Gordana Bulatović, asistentkinja kostimografkinje, Dubravka Drakić, scenski govor, organizatorka Gordana Smodlaka, izvršna producentkinjaNela Otašević,i asistentkinja rediteljaRadmila Božović.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.