Poljoprivreda

Opština Bar: Odobrena sredstva za mlade poljoprivrednike

Opština Bar opredijelila je 30.000 eura budžetskih sredstava za ovu linuju podrške

Ilustracija Foto: Pixabay
Ilustracija
Portal AnalitikaIzvor

Opština Bar odobrila je sredstva za podršku mladim poljoprivrednicima za 2024. godinu shodno Odluci Komisije i raspisanom Javnom konkursu.

"Podržani projekat dobija bespovratna namjenska sredstva za finansiranje 100 odsto opravdanih troškova projekta, u iznosu od 10.000 eura, što je maksimalan iznos sredstava po projektu. Opština Bar opredijelila je 30.000 eura budžetskih sredstava za ovu linuju podrške, a cilj ovog poziva je da se podstakne unapređenje znanja i vještina mladih u poljoprivredi, što će doprinijeti razvoju seoskih područja i punoj valorizaciji svih potencijala u sektoru poljoprivrede te promociju samozapošljavanja i jačanja domaće proizvodnje, naročito među mladima", navode iz Opštine Bar. 

Sredstva su, dodaju,  dodijeljena mladom poljoprivredniku Šabanu Grgureviću za razvoj poljoprivrednog biznisa kroz nabavku mehanizacije, dok drugi prijavljeni projekat nije zadovoljio uslove i ostvario dovoljan broj bodova.

"Prepoznajući sve potencijale koje Bar ima u smislu poljoprivredne djelatnosti, a naročito u zaleđu Opštine, želimo da podstaknemo zainteresovane da valorizuju takve potencijale, razviju sopstveni biznis koji će biti samoodrživ, povećaju zapošljivost i daju doprinos ukupnoj ekonomskoj aktivnosti i poboljšanju kvaliteta života u Baru", navode iz Opštine Bar.

Dinamiku realizacije podržanih biznis planova i kontrolu namjenskog korišćenja sredstava obavlja Sekretarijat za privredu. 

"Dok podnosioci prijave kojima su dodijeljena sredstva podnose Komisiji izvještaj o realizaciji sa finansijskim izvještajima", navode u saopštenju. 

Portal Analitika