Kultura

Zbog nestabilnih vremenskih prilika

Odložena premijera „Neobjavljenog dnevnika Katerine Radonjić”

Premijera predstave “Neobjavljeni dnevnik Katerine Radonjić”, koja je trebalo da bude upriličena sjutra veče u atrijumu Vladinog doma na Cetinju, odložena je zbog nestabilnih vremenskih prilika. 

Odložena premijera „Neobjavljenog dnevnika Katerine Radonjić” Foto: PA
Portal AnalitikaIzvor

Kako nam je kazala glavna protagonistkinja projekta, glumica Ivana Mrvaljević, o novom terminu javnost će biti obaviještena uskoro.

Podsjetimo, "Neobjavljeni dnevnik Katerine Radonjić" prvobitno je 2020. godine predstavljen kao audio drama, a tekst se oslanja o knjigu "Kratki opis o Zeti i Crnoj Gori" (1774), koja pored istorijskog svjedočanstva sadrži i lične impresije i kritičke misli o okolnostima iz tog doba, za koje se vjeruje da su pripadale upravo Katerini.

Katerina Radonjić, rođena u 18. vijeku na Njegušima, bila je sestra prvog crnogorskog guvernadura Stanislava Radonjića. Poznato je da je govorila nekoliko jezika i da se zalagala za nauku, obrazovanje i umjetnost.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.