Stav

Sloboda za Nena Kaluđerovića!

Čirgić: Ako je Neno Kaluđerović terorist, onda cijelo Cetinje proglasite logorom za teroriste

Taman kad insan pomisli da smo dotakli dno, ova nas vlast podśeti da može i niže i dublje, u kal Srpskoga sveta. Tako su oni koji su 5. septembra udarili na državu i na građane jutros uhapsili zbog terorizma čovjeka koji je toga dana branio obraz Cetinja i Crne Gore zajedno s hiljadama okupljenih građana.

Čirgić: Ako je Neno Kaluđerović terorist, onda cijelo Cetinje proglasite logorom za teroriste Foto: Foto: M. Babović/Pobjeda
Adnan Čirgić
Adnan ČirgićAutor
Antena MIzvor

Oni koji su, nakon neuspješnoga državnog udara 2016. godine, uspjeli uz pomoć Moskve i Beograda doći na vlast i podastrijeti Crnu Goru poklonicima četničkoga pokreta - danas za terorizam hapse mirno okupljene građane koje su gušili stotinama suzavaca, na koje su bačali šok bombe i u koje su ispaljivali gumene metke.

Petoga septembra Krivokapić, Abazović i Bečić potvrdili su da Crnom Gorom upravlja Aleksandar Vučić preko Crkve Srbije. Petoga septembra ta vladajuća crna trojka bila je spremna prosuti krv građana ove zemlje koji su mirno stajali na cetinjskim barikadama kao živi zid pred obeščašćenim prijestolom crnogorskih vladara.

Neno Kaluđerović bio je toga dana jedan od mnogih koji su znali da bi pomenuta crna trojka željela da padne krv, da bude napadnuta policija, da se udari na okupirani manastir - jer bi to bila potvrda da nijesmo mirni i obespravljeni demonstranti nego kriminalci i teroristi, kako nas crna trojka želi predstaviti. 

I nije strah nego razum spriječio građane da ne naśednu na tu podvalu. Neno Kaluđerović potonji je među nama kojega bi mogli zastrašiti. Neno Kaluđerović najnesalomiviji je među nama kad treba stati u zaštitu osnovnih vrijednosti ovoga društva: državne nezavisnosti, slobodarstva, sekularizma, demokratije i dr.

Petoga septembra desio se na Cetinju državni udar i terorizam. Aktuelna marionetska vlast je uz pomoć jakih bezbjednosnih snaga udarila na kuću koja je simbol nepokorene crnogorske državnosti i pod dugim cijevima i pancirima uvela u nju predstavnike Vučićeve velikodržavne politike.

Regularnim bezbjednosnim snagama asistirali su do zuba naoružani pojedinci kriminalne prošlosti, kako su više puta izvijestili mediji. Ako je toga dana na Cetinju bilo terorista, oni su djelovali pod komandom vladajuće crne trojke.

 Neno Kaluđerović bio je među mirno i stameno okupljenim golorukim građanima na barikadama. Ako je on terorist, onda smo svi koji smo toga dana bili na barikadama jednako tako teroristi. Ako je on uhapšen, ni mi ne želimo ovakvu slobodu! Ako je Neno Kaluđerović terorist, onda cijelo Cetinje proglasite logorom za teroriste.

Adnan Čirgić, terorist


Portal Analitika