Najmanja zastupljenost žena do sada

CGO: Nova Vlada CG uz rekordan broj članova donosi i regresiju u zastupljenosti žena

CGO izražava zabrinutost zbog činjenice da sastav 44. Vlade Crne Gore donosi najmanju zastupljenost žena do sada - tek 4 žene ili 17.39%,od kojih nijedna nije potpredsjednica, iako ćemo imati istorijski rekord u broju potpredsjednika.

CGO: Nova Vlada CG uz rekordan broj članova donosi i regresiju u zastupljenosti žena Foto: PA
Portal AnalitikaIzvor

To je, prema njihovim riječima, regresija u borbi za ravnopravnost polova i politička prava žena u Crnoj Gori.

„Stanje u ovoj oblasti nikad nije bilo zadovoljavajuće, jer su žene na najvišim nivoima izvršne vlasti bile podzastupljene, a dodatno su dobijale resorse koji se percipiraju kao manje značajni. U procentualnom dijelu, nijedna od 3 posljednje Vlade nije imala ni približno polovinu žena u sastavu (41. Vlada Duška Markovića - 4 žene tj. 19 %, 42. Vlada Zdravka Krivokapića - 4 žene tj. 28.5% i 43. Vlada Dritana Abazovića - 4 tj. 19 %)“, naveli su iz CGO.

Portal Analitika

Komentari (4)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
Z Zora_neregistrovani
28.10.2023. 14:23

Stidite se Crnogorci, gdje su vam vaši? Vlada bez ijednog crnogorca?! Imali to gdje u svijetu??! Fuj

9
2
K Kvatro
26.10.2023. 12:54

OVA VLADA JE STVORENA DA OMOGUCI ANEKSIJU CRNE GORE, NACIONALNO I TERITORIJALNO JE UGROZI I PONOVO KAO I 1918. JE PROGLASI POSLJEDNJIM SRBIJANSKIM OKRUGOM. SRAMNO , PROTIV OVOG BORICEMO SE DO ZADNJEG NACIONALNOG CRNOGORCA, A PROTIV SRAMNOG POZIVA PERICA (PORFIRIJA) DA SE STANOVNIŠTVO CRNE GORE IZJAŠNJAVA KAO SRBI. SRAMNO OD JEDNOG "VELIKODOSTOJNIKA" I NJEGOVIH NAREDBODAVACA I SATRAPA.

14
2
D Dragan_neregistrovani
26.10.2023. 12:19

Ja u ovoj Vladi ne vidim nijednog muskarca koji ce jasno da kaze Putinu i Vucicu NE !

19
3
S Sarajlija_neregistrovani
26.10.2023. 12:18

Rok trajanja pet mjeseci.

15
3