Stav

Odlučno dići glas za spas naše domovine!

Cetinje i Lovćen ne smiju ostati nezaštićeni

Na početku bi kao neko ko dolazi iz bezbjednosnog sektora i oblasti vezane za bezbjdnost uputio javno poruku direktoru policije Zoranu Brđaninu kao nekome za koga su mnogi kažu da je profesionalac u svom poslu, da on kao čelnik policije zabrani bilo kakava vjerska ustoličenja na Cetinju onih koji šire mržnju među građanima Crne Gore i ugrožavaju bezbijednost države i na taj način sačuva mir u državi Crnoj Gori. 

Cetinje i Lovćen ne smiju ostati nezaštićeni Foto: Pobjeda
Željko Mrdović
Željko MrdovićAutor
Portal AnalitikaIzvor

Po Zakonu i Ustavu drektor policije ima obavezu kada se procijeni da je ugrožena bezbjednost države i građana u većem obimu da zabrani sva vjerska dešavanja koja ugrožavaju bezbjednost države Crne Gore i remete javni red i mir. 

Svaki pripadnik crnogorske policije zna koliko ga svaki čestiti Crnogorac i Crnogorka poštuje i uvažava, jer su isti ti policajci branili Crnu Goru i Crnogorce “90. godina kada su po Crnoj Gori tada formirane od strane Srbije i Miloševića zloglasne paravojne jedinice i koje su tada imale namjeru da pokore Crnu Goru i naprave je podanikom strukturama u Beogradu. Ali tada je Crnu Goru crnogorska policija odbranila i sačuvala mir u našoj domovini. Zna svaki crnogorski policajac koliko su im podršku pružali Crnogorci i Crnogorke tokom 2019. godine kada su crnogorski policajci i njihove porodice napadani i omalovažavan na najgori mogući način od strane tuđih popova, sveštenika i njihove bolesne ideologije. Zna svaki crnogorski policajac kako su ga proklinjali srpski “popovi” na litijama i nazivali najgorim mogućim nazivima".

Zato na Cetinju crnogorska policija će biti uz svoj crnogorski narod onako kako je stalno bila, i na bilo kakav pokušaj nekakvih apostola da okrenu policiju protiv svog naroda biće bezuspješan, jer dužnost i sveta obaveza svakog pripadnika bezbjednosti kada dođe u situaciji da neko od njega traži da krše Ustav i Zakon isti odbije da izvrši takvo naređenje i priključi se svojim Crnogorcima i Crnogorkama. Na takvo postupanje ih obavezuje svijetla "Majska zora" i crnogorska crvena zastava koju nose na svojim grudima. I neka niko ne pokušava da ponizi crnogorsku policiju tako što će ih okrenuti protiv svojih Crnogoraca jer u tome neće uspjeti, jer će svaki čestiti policajac ako dođe u takvoj situaciji izabrati da sačuva svoj obraz i svoje crnogorsko porijeklo i stati uz svoj crnogorski narod.

Crnogorci i Crnogorke sve tri religije vrijeme je da se konačno ustane, i dostojanstveno stane u odbranu građanske Crne Gore! Svi građani Crne Gore moraju doći u crnogorsku prijestonicu Cetinje i odlučno dići glas za spas naše domovine, za spas našeg Cetinja, za spas crnogorskog društva. Crnogorsko društvo mora uspjeti da sačuva našu crnogorsku prijestonicu i dolinu bogova - Cetinje. Mora se odbraniti i sačuvati sveta planina Lovćen, na kojoj stoluje slavni crnogorski vladika Petar II Petrović Njegoš, i gdje mu društvo pravi Zevs gromovnik. 

Nažalost, danas u 21. vijeku došlo je ponovo to vrijeme kada Crnogorci moraju da brane svoje porijeklo, svoja ognjišta, svoju crnogorsku istoriju, građanski karakter naše države Crne Gore u kojoj ima mjesta za sve njene dobronamjerne i odane građane. Nema više čekanja i nadanja da će neko drugi umjesto nas sačuvati Crnu Goru i slavnu crnogorsku prijestonicu Cetinje od onih koji bi da je uruše, razgrađuju, siju mržnju i podjele.

Zato svaki Crnogorac sa svojom porodicom ima svetu obavezu da 22. avgusta, ali ako bude trebalo i početkom septembra sa velikom masovnošću ustane iz svih opština dođe i na ulicama Cetinja, nepokolebljivo, organizovano, na demokratski i miran način zaustavi one koji imaju namjeru da na Cetinje šire mržnju i podjele, da ustoličuju tuđe popove SPC, one iste koji javno negiraju postojanje Crne Gore, one koji slave okupaciju Crne Gore 1918. i sramnu Podgoričku skupštinu, one koji Crnogorce nazivaju kopiladima, one koji veličaju fašističko-četničku ideologiju dok slavne zelenaše i partizane nazivaju zlikovcima, one koji slave srpsku dinstiju Karađorđević koja je okupirala Crnu Goru 1918., palila domove i ubijala po Crnoj Gori, one koji podržavaju petokolonaše, one koji bi na Cetinje da razviju fašističke zastave, one koji bi da pale slavnu crvenu crnogorsku zastavu, one koji kunu i proklinju sve crnogorsko, one koji su kamenovali crnogorsku policiju, one koji od naše crnogorske mladosti žele da naprave vjerske fanatike, podanike i sluge. 

U nedelju 22. avgusta u 12 sati ispred Lovćenske vile je skup upozorenja onima koji žele da svađaju i dijele bratski narod u Crnoj Gori i na Cetinju. Zato sva crnogorska srca moraju kucati kao jedno, složno i jedinstveno, svi u glas moraju poručiti da čuje čitav svijet: “Neće moći dalje”, “NO Pasaran“, NE asimilaciji Crnogoraca, NE krađi Crnogorskih svetinja, NE krađi Crnogorske istorije, NE uništavanju Crnogorske pravoslavne crkve, NE klečanju i puzanju pred popovima, NE mržnji prema drugim religijama, NE širenju fašističke ideologije u našim školama i učenju crnogorske djece da mrze svoju domovinu i sve crnogorsko, NE omalovažavanju časne crnogorske policije, Vojske i ostalih pripadnika bezbjednosti , NE vraćanju u kameno doba, NE klerikalizmu, vjerskom terorizam i fanatizmu, NE uništavanju svega crnogorskog...

Zato neka niko ne sumnja u to da će svaka Crnogorska porodica bilo koje religije ispuniti svoju svetu dužnost i da će svi iz svojih domova iz bilo kojeg grada masovno doći i biti na Cetinje da nepokolebljivo i dostojanstveno brane svoju jedinu domovinu i Cetinje.

Na ulicama Cetina moraju biti svi: naši đedovi, bake, roditelji, djeca, unučada jer samo na tako masovan način Cetinje će biti sačuvano od javnog ponižavanja, fašizacije, i njihovog pokušaja da vrše asimilaciju Crnogoraca i Crnogorki da bi zatrli crnogorsko porijeklo. 

Svi Cetinjani do posljednjeg će biti na ulicama svoga grada, u to neka niko ne sumnja! Dok je obaveza svih ostalih gradova da ne iznevjere Cetinjane i prepušte ih da sami moraju čuvati našu prijestonicu Cetinje. Najveća sramota svakog Crnogorca bi bila kada se ne bi pridružio svojoj braći i sestrama na Cetinju, jer kroz istoriju kada je bilo najteže Cetinje nikada nije izdalo Crnu Goru, zato svi građani moraju doći u pomoć Cetinjskom narodu. Takođe, obaveza crnogorske političke opozicije je da budu uz svoj narod na Cetinju. Dosta je bilo ćutanja, vrijeme je da svako skine maske i pokaže svoje pravo lice, pokaže da li iskreno voli svoju domovinu ili voli neku drugu domovinu a Crnu Goru samo smatra svojim plijenom.

Na kraju citat iz jedne sjajne crnogorske pjesme:

Na ariju i slobodu u avliju Vladičinu

Dobro došli prijatelji u Biljardu stari Ćipur

Staru kulu od kamena što je znaju ka Cetinje

I Bog dođe da posjeti, prvu kafu da popije

Kućo moja kamenice umij lice Prijestonice “…

Vidimo se na Cetinje, Da je vječna Crna Gora !

(Autor je Specijalista iz oblasti Međunarodne i Nacionalne bezbjednosti)

Portal Analitika