Kultura

Koprodukcija HNK Mostar i Narodnog pozorišta u Mostaru otvoriće manifestaciju

''Ajmo na fuka'' za početak: Jesenji pozorišni salon od 1. do 5. decembra u Bijelom Polju

Publika će biti u prilici da vidi pet predstava različitih žanrova, a jedna od njih će biti izvedena za najmlađe ljubitelje pozorišne umjetnost

Scena iz predstave "Ajmo na fuka" Foto: HNK Mostar
Scena iz predstave "Ajmo na fuka"
Portal AnalitikaIzvor

Jesenji pozorišni salon, treći po redu, održaće se u Bijelom Polju od 1. do 5. decembra 

Na ovoj pozorišnoj manifestaciji, publika će biti u prilici da vidi pet predstava različitih žanrova, a jedna od njih će biti izvedena za najmlađe ljubitelje pozorišne umjetnosti. 

Ovogodišnji Jesenji pozorišni salon, otvoriće predstava ''Ajmo na fuka'', autora i rediteljaDragana Komadine, nastala u koprodukciji Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru i Narodnog pozorišta u Mostaru. 

Druge večeri, biće izvedena predstava grada domaćina ''Nobelovci'', koja je rađena po tekstu i u režiji Obrada Nenezića u produkciji Bjelopoljskog pozorišta, a dan kasnije, najmlađi ljubitelji pozorišne umjetnosti biće u prilici da uživaju u predstavi ''Energija i ja'', prema tekstu i režiji Dušanke Belade, u izvođenju Umjetničkog ateljea ''Arlekin'' iz Podgorice. 

Pretposljednje večeri Jesenjeg pozorišnog salona, pred bjelopoljskom publikom biće izvedena romantična komedija "Kuku, majko”, koju je po tekstu Nikole Popovića, u produkciji pljevaljskog Centra za kulturu, režirala Jovana Jelovac Cavnić. 

Jesenji pozorišni salon, 5. decembra, zatvoriće predstava Bjelopoljskog pozorišta ''Kokoška'', koju je prema tekstu Nikolaja Koljade režirao Moamer Kasumović.

Sve predstave biće izvedene u velikoj sali bjelopoljskog Centra za kulturu.

Ogranizator 3. Jesenjeg pozorišnog salona je JU Centar za kulturu ''Vojislav Bulatović Strunjo''.

Portal Analitika