Scena

Klavirski duo "Tra noi" u Ministarstvu kulture

1804koncert
K
lavirski duo „Tra noi“ koji čine Jelena Vukićević - Vukmirović i Ivana Pešić, nastupiće večeras u Ministarstvu kulture, od 20 časova.

Klavirski duo "Tra noi" u Ministarstvu kulture
Portal AnalitikaIzvor

Pred publikom će izvesti djela Franca Lista Fantazija u f-molu, D 940 i Mazeppa, i Svitu Menhetn Franćeska di Fjorea.

Ivana Pešić (1984) završila je Srednju muzičku školu „Vasa Pavić“ u Podgorici, u klasi prof. Dijane Damjanović, a zatim Muzičku akademiju na Cetinju. Osnovne i specijalističke studije tu je završila u klasi prof. Vladimira Ogarkova. Magistarske studije iz Kamerne muzike završila je 2011. godine u klasi prof. Čedomira Nikolića i doc. Nataše Popović. Kao student, sarađivala je sa brojnim kolegama sa ostalih instrumentalnih odsjeka, a kao član klavirskog dua dobitnica je Srebrne lire na republičkom takmičenju u Herceg Novom 2006. godine. Usavršavala se kod Jokuta Mihajlovića, Olge Borzenko, Vladimira Bočkarjova. Nastupala je na brojnim koncertima i takmičenjima u zemlji i inostranstvu, a poseban uspjeh postigla je s klavirskim duom sa koleginicom sa magistarskih studija Jelenom Vukićević – Vukmirović, na takmičenjima „Davorin Jenko“ u Beogradu. Pored profesionalnog angažovanja u klavirskom duu, Ivana Pešić se bavi i pedagoškim radom kao profesor klavira u Muzičkoj školi „Dara Čokorilo“ u Nikšiću.

Jelena Vukićević - Vukmirović (1987) završila je nižu muzičku školu u rodnom Cetinju, a srednju na klavirskom odsjeku u podgoričkoj Muzičkoj školi „Vasa Pavić“, u klasi prof. Dragice Gregović. Osnovne i specijalističke studije na odsjeku za klavir završila je u klasi prof. Svetlane Bogino, na Muzičkoj akademiji na Cetinju, gdje je i nastavila profesionalno usavršavanje nastavila na magistarskim studijama iz kamerne muzike u klasi prof. Čedomira Nikolića i doc Nataše Popović. Uporedo, Vukićević je učesnica seminara kod renomiranih pedagoga poput Konstantina Boginoa, Vladimira Ogarkova, Jokuta Mihailovića i Aleksandra Serdara. Pored nastupa koje je još kao učenica imala na koncertima škole, dobitnica je brojnih nagrada, pored ostalog, na više međunarodnih pijanističkih takmičenja u Italiji, zatim Herceg Novom, Kotoru i Beogradu. Aktivno nastupa kao član klavirskog dua „Tra noi“, koji je imao koncerte u Crnoj Gori, Srbiji i Italiji. Trenutno je angažovana kao profesor klavira u nižoj muzičkoj školi „Savo Popović“, i kao stručni saradnik za korepeticiju na Muzičkoj akademiji na Cetinju.

Portal Analitika