Scena

JAM: Šai Maestro trio oduševio u Podgorici, večeras koncert u Zetskom domu

0304maestro
N
akon izuzetnog koncerta na otvaranju Mjeseca poštovanja džeza (JAM), „Šai Maestro trio“ nastupiće večeras u Kraljevskom pozorištu Zetski dom od 20 časova.

JAM: Šai Maestro trio oduševio u Podgorici, večeras koncert u Zetskom domu
Portal AnalitikaIzvor

Talentovani izraelski pijanista Šai Maestro oduševio je podgoričku publiku kompozicijama koje je više od sat i po sa bubnjarom Zivom Ravicem i basistom Horheom Roederom izvodio na Velikoj sceni KIC-a. Bile su to numere sa njihovog debi albuma, ali je sa četiri kompozicije dao kratku najavu onoga što trio priprema za naredni album, koji će početi da snimaju na ljeto.

„Šai Maestro trio“ na sceni su pokazali svu svoju izuzetnu energiju, umijeće i osjećajnost, melodičnim džezom koji je nerijetko zvučao kao da je na sceni cijeli big bend.

Svjetski poznati umjetnik, koji je svoj pohod ka vrhu počeo još kao tinejdžer, nastupajući sa čuvenim džez basistom Avišajem Koenom, bio je više nego prijatno iznenađen reakcijom publike. Na tome je zahvalio i publici i organizatorima.

- Kada su me pozvali ovdje da gostujem, nisam znao šta da očekujem. Rekao sam da se nadam da ću uspostaviti vezu sa publikom, da će njihova energija biti pozitivna, jer ćemo se i mi onda isto osjećati. Tako je i bilo. Zaista vam hvala na tome – rekao je Maestro publici u Podgorici.

Trio ovog pijaniste nastao je prije dvije godine, nakon što je Maestro godinama svirao sa Koenom. Školovao se u Izraelu i SAD još od osme godine, a njegov izuzetan talenat nagrađen je brojnim stipendijama. Trenutno živi u Njujorku gdje je već dobio brojna priznanja kao džez muzičar, i redovno nastupajući sa najboljim umjetnicima na scenama širom svijeta. Nakon uspješne turneje po Japanu i nastupa u Njujorku, njegov trio je u Crnoj Gori, a turneju u Evropi nastaviće u Francuskoj.

Druga dva člana trija, Ziv Ravic i Horhe Roeder, takođe žive u Njujorku i traženi su džez umjetnici. Debitantski album, koji nosi naziv trija, objavila je u aprilu prošle godine francuska izdavačka kuća „Laborie“, i odmah se našao među pet najtraženijih na džez listi iTunes-a.

„Šai Maestro trio“ u četvrtak će održati posljednji koncert u Crnoj Gori, i to u Zbirci pomorskog nasljeđa u Portu Montenegro u Tivtu.

K.J.

Portal Analitika