Scena

Džez pijanistkinja Mimi Ble u CNP-u

2703mimi
K
anadska džez pijanistkinja Mimi Ble održaće sjutra koncert na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta, sa početkom u 20 sati, u okviru Dana frankofonije u Crnoj Gori.

Džez pijanistkinja Mimi Ble u CNP-u
Portal AnalitikaIzvor

Kao svestrana umjetnica - muzička interpretatorka, kompozitorka, aranžerka, spisateljica, glumica i pjevačica, veoma je tražena, kako zbog nemjerljivog talenta, tako i zbog prepoznatljivog, veselog karaktera, živog scenskog nastupa i neposredne komunikacije sa publikom.

Mimi Ble je porijeklom iz Kvebeka, a karijeru je započela kao klasični muzičar, studirajući na konzervatorijumima u rodnom gradu i Montrealu. Nakon studija, odlučila je da promijeni muzički pravac i posveti se izučavanju regtajma. Njeni uspjesi u ovom žanru su se nizali učešćem na brojnim festivalima u SAD-u, gdje je bila jedna od najčešće pozivanih umjetnica. Čest je gost kanadskih televizija, Internacionalnog festivala džeza u Montrealu i kabarea Kazino u istom gradu. Zahvaljujući izuzetnoj muzikalnosti i impresivnoj tehnici, Ble je omiljena u Evropi, SAD i Kanadi, kako kod publike, tako i kod kritike. Tokom marta održaće više koncerata širom Evrope: nakon nastupa u Švajcarskoj, ima sedmodnevnu turneju Mađarskoj, kao i sjutrašnji ekskluzivni koncert u Podgorici.

Pokrovitelj gostovanja Mimi Ble u Crnoj Gori je Ambasada Kanade u Beogradu, a organizatori su Crnogorsko narodno pozorište i Umjetnost džeza - Jazz Art.

Portal Analitika