Scena

Slike Stefana Todorovića u galeriji beogradskog Studentskog grada

1703Stefan1
Stefan Todorović
predstaviće se, uz Renatu Miličević i Đurđu Sivački, na zajedničkoj izložbi slika i crteža, koja će u utorak biti otvorena u galeriji beogradskog Doma kulture „Studentski grad“, u 19 časova.

Slike Stefana Todorovića u galeriji beogradskog Studentskog grada
Portal AnalitikaIzvor

Todorović, koji je student treće godine slikarstva na Fakultetu likovne umetnosti u Beogradu, izlagaće uz koleginicu s godine Đurđu Sivački, i Renatu Miličević koja je sada na master studijama istog fakulteta. Oni svojim radovima ispituju perceptivne kodove, u kojima publika može otkriti tri različita pristupa, čiji međusobni odnosi otkrivaju više od individualne, singularne prezentacije.

- Perceptivni kodovi - akti sučeljavanja u okviru odabranog prostora (ne)pikturalne realnosti. Tri linije djelovanja. Prva konfrontira snažnim, oporim, kolorističkim razaranjem jednog privremeno uspostavljenog vizuelnog koda „prostor-figura“ i u okviru istog ispituje njihove međuzavisnosti i specifična svojstva. Zatim druga, poniranjem u unutrašnji mehanizam tjelesnog, rezultira kao jednom od manifestacija svog djelovanja, upravo deformacijom žive materije, njenim sakaćenjem i, u krajnjem činu, odupiranjem opažajnom naboju posmatrača. Dok se treći aspekt suprotstavlja direktnim pogledom, uspostavljajući tako komunikaciju, regresiju „realnosti“, služeći se pritom primarnim crtačkim sredstvom – zapisala je Miličević o ovoj izložbi.

1703Stefan
Portal Analitika