Scena

"Vrijeme za malo nježnosti" Milanke Bajčetić u Tivtu

1103bajcetic
S
like i instalacije Milanke Bajčetić biće od sjutra predstavljene u galeriji Ljetnjikovca Buća u Tivtu, na izložbi pod nazivom „Vrijeme za malo nježnosti“, koja će biti otvorena u 20 časova.

"Vrijeme za malo nježnosti" Milanke Bajčetić u Tivtu
Portal AnalitikaIzvor

U poznatom galerijskom prostoru ljubitelji likovne umjetnosti će moći naredne dvije sedmice da pogledaju 30 ostvarenja Bajčetić, rađenih u kombinovanoj tehnici.

- Projekat organizacije i realizacije izložba Milanke Bajčetić pod patronatom Centra savremene umjetnosti, predstavlja prezentaciju jednog od najzanimljivijih autora formiranog van oficijelnih akademskih krugova. Izložbenom projektu naslovljenom sa „Vrijeme za malo nježnosti“, prethodilo je višegodišnje slikarsko usavršavanje – autodidaktičko i u okviru neformalnih slikarskih škola. Dosadašnja izložbena aktivnost Bajčetićeve – Podgorica, Kotor, Danilovgrad, Kolašin, Nikšić, Pljevlja – ukazuje na slikarska ostvarenja u okviru figuralnih sistema i pretežno tematsko opredjeljenje za pejzaž i mrtvu prirodu... U okviru realizacije ideja proizašlih iz najiskrenije intime, umjetnica planira koncept u kome vizuelni sadržaj – uljane slike na galerijskim zidovima – prati narativna poetka u vidu autorskih poetskih tekstova postavljenih na podnim nivoima. Ovim, naizgled, jednostavnim, ali i krajnje rafiniranim gestom, izbjegnuta je zamka prezentacije na samim slikama jeftine naracije i patetične alegorije na koje nijesu imuni ni akademski potkovani domicilni stvaraoci – zapisao je istoričar umjetnosti Aleksandar Čilikov o ovoj izložbi.

Portal Analitika