Scena

Solistički koncert pijanistkinje Milene Kaluđerović u KIC-u

0403Pijanistkinja
M
lada pijanistkinja Milena Kaluđerović prirediće sjutra koncert u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“, sa početkom u 20 časova.

Solistički koncert pijanistkinje Milene Kaluđerović u KIC-u
Portal AnalitikaIzvor

Na programu su djela poznatih kompozitora, među kojima su Domeniko Skarlati, Johan Sebastijan Bah, Frederik Šopen, Franc List, Petr Eben i Fransis Pulens.

Drugi koncert u okviru ciklusa „Mladi crnogorski pijansti“ predstaviće Podgoričanku rođenu 1985. godine u Podgorici, koja je u rodnom gradu završila nižu i srednju muzičku školu „Vasa Pavić“, u klase prof. Irme Marković i prof. Dragice Perović. Studije klavira počela je na Muzičkoj akademiji na Cetinju, u klasi prof. Borisa Kraljevića, a diplomirala u klasi prof. Vladimira Bočkarjova. Ima diplomu i Univerziteta za muziku i dramske umjetnosti u Gracu, koju je stekla na odsjeku za specijalizovanu klavirsku pedagogiju, u klasi prof. Ota Niderdorfera, gdje je prošle godine i magistrirala.

Kao istaknuti student, predstavljala je svoj fakultet na mnogobrojnim manifestacijama širom Austrije i učestvovala u raznim muzičkim projektima. Bila je učesnica brojnih majstorskih kurseva, među kojima su i oni kod prof. Vladimir Ovčinjikov, Jokut Mihajlović, Kemal Gekić, Vladimir Krpan, Kjoko Hašimoto, Loran Bule, Boris Berezovskog i Olivije Gardana. Dobitnica je više priznanja na republičkim i međunarodnim takmičenjima. Iza sebe ima koncertne nastupe u Crkvi Sv. Duha u Kotoru, na festivalima Barski ljetopis i Dani muzike u Herceg Novom.

Portal Analitika