Scena

Zimski salon knjige: „Knjiga straha“ Igora Lukšića na italijanskom

2602zimskisalon
Prevod na italijanski „Knjige straha“, djela Igora Lukšića objavljenog prošle godine, biće promovisan sjutra u Gradskoj knjižari od 21 čas, u okviru 5. Zimskog salona knjige - Booka 2013.

Zimski salon knjige: „Knjiga straha“ Igora Lukšića na italijanskom
Portal AnalitikaIzvor

Knjigu koju je izdala kuća Nova knjiga iz Podgorice, nedavno je u Rimu objavio Qulture Edizioni, pod naslovom „Libro della paura“.

- „Knjiga straha“ je knjiga u kojoj se kombinuju poetski i prozni segmenti. Akcenat je stavljen na središnji prozni segment - „U mozgu“, u kojem čovjek želi da razumije svijet u kojem živi i želi da razumije sebe u tom svijetu. On je u potrazi za smislom postojanja. Strah se javlja pri pomisli da svjetska zbivanja i čovjekova egzistencija nemaju nikakvog smisla. Međutim, čovjek izlaz pronalazi u neizvjesnoj budućnosti koja može biti ispunjena strahom, ali i nadanjem u bolji život. Traganje za smislom nema kraja, pa i dva poetska dijela, govore o traganju za smislom vlastitog ega i ljubavi - kratka je recenzija Lukšićevog drugog djela.

Pored njega, o knjizi i prevodu će govoriti pisac, književni kritičar i profesor Saša Radojčić, zatim Pjerpaolo Greci iz izdavačke kuće Qulture Edizioni, i urednica u IK Nova knjiga Jelena Krsmanović.

Portal Analitika