Scena

UnderhillFest: Konkurs za četvrto izdanje, prošlogodišnji pobjednici na Extra TV-u

2402underhill
Organizatori UnderhillFest-a objavili su konkurs za dokumentarna ostvarenja koji će u junu učestvovati na ovogodišnjoj manifestaciji, i pozvali ljubitelje ovog žanra da iz Videoteke servisa Extra TV Crnogorskog Telekoma besplatno pogledaju pobjedničke naslove sa 3. Međunarodnog festivala dugometražnog dokumentarnog filma.

UnderhillFest: Konkurs za četvrto izdanje, prošlogodišnji pobjednici na Extra TV-u
Portal AnalitikaIzvor

Kako nam je kazao PR UnderhillFest-a, Miroslav Minić, organizatori pozivaju autore iz cijelog svijeta - naročito iz Crne Gore - da prijave filmove. Aplikaciju zajedno sa propozicijama konkursa zainteresovani mogu naći na zvaničnom sajtu. Krajnji rok za podnošenje prijava je 15. april. Adresa elektronske pošte za kontakt je office@underhillfest.me.

Kada je riječ o prošlogodišnjim učesnicima, Minić podsjeća da je u konkurenciji bilo 20 filmova. Iako je festival open air karaktera, prošlogodišnje otvaranje 7. juna pratilo je više od 300 posjetilaca u multipleksu Cineplexx, kada je prikazan dokumentarac „Pina“ Vima Vendersa. Osam dana projekcije i prateći programi priređivani su na Stadionu malih sportova, parking garaži između ulica Vuka Karadžića i Novaka Miloševa, KIC-u „Budo Tomović“, Fakultetu vizuelnih umjetnosti i kafe baru „Soul II Soul”,  pogledalo ih je više od 3.000 posjetilaca.

- U Extra TV Videoteci nalaze se četiri pobjednička filma koja se mogu besplatno iznajmiti i pogledati: „Sjutra“ Andreja Grijazeva (nagrada Maslačak u međunarodnoj selekciji), „Marijine“ Željke Sukove (nagrada Maslačak u regionalnonj konkurenciji), „Jajašca za kasnije“ Marike Šelart (specijalno priznanje žirija u međunarodnoj selekciji) i film „Blokada“ Igora  Bezinovića (specijalno priznanje žirija u regionalnoj selekciji) – najavio je Minić odabrane dokumentarce.

Portal Analitika