Scena

Izložba radova Dimitrija Popovića u Ljubljani

20dp
I
zložba radova Dimitrija Popovića iz ciklusa „Kafka“ biće otvorena 5. marta u gradskoj galeriji „Kresija“ u Ljubljani. Radovi su inspirisani Kafkinom pripovijetkom „Preobražaj“ kao i piščevim likom, i do sada su izlagani u Zagrebu, Dubrovniku, Osijeku, Pragu i Parizu.

Izložba radova Dimitrija Popovića u Ljubljani
Portal AnalitikaIzvor

Na izložbi će biti prezentovano dvadesetak radova, slika crteža i objekata, a biće postavljena i instalacija „Kafkina soba“, većina nastala 2009. godine. Radove iz ovoga ciklusa slovenačkoj publici predstaviće likovni kritičar Aleksandar Basin donedavni predsjednik Internacionalnog udruženja likovnih kritičara AICA-e.

- U ljubljansku postavku izložbe „Kafka“, ulaze i neki noviji radovi ovoga ciklusa. Postavku eksponata će biti zanimljivo koncipirati, jer galerija ima velike izloge i u strogom je centru grada, a Kafka je uvijek kulturnoj publici posebno intrigantan – kazao je za Pobjedu Dimitrije Popović.

Prema njegovim riječima, Kafka pripada srednjeevropskom umjetničkom krugu pa je razumljivo da je komisiji za izložbene programe galerija Ljubljane ovaj ciklus radova bio zanimljiv.

- Drago mi je da ću se poslije puno godina sresti sa likovnim kritičarom Aleksandrom Basinom koji će govoriti o mojim radovima. Još kao mladog umjetnika Basin me je birao za prestižne izložbe ondašnje jugoslovenske umjetnosti  – kazao je Popović.

Izložba će biti otvorena do 25. marta.

Izvor: Pobjeda.me

Portal Analitika