Scena

Koncerti američkog Hora Univerziteta Hauard na Cetinju, u Podgorici i Nikšiću

1002gospel
Hor duhovne muzike Univerziteta Hauard iz Vašingtona započeće sjutra turneju po Crnoj Gori u okviru koje će održati tri koncerta i radionice.

Koncerti američkog Hora Univerziteta Hauard na Cetinju, u Podgorici i Nikšiću
Portal AnalitikaIzvor

Prvi nastup Howard University Gospel Choir imaće sjutra u Kraljevskom pozorištu Zetski dom na Cetinju, sa početkom u 20 časova. U istom terminu, hor će u utorak održati koncert na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta. Konačno, nikšićka publika će moći da ih čuje u srijedu, na Sceni 213, takođe od 20 časova. Osim koncerata, Hor Univerziteta Hauard organizovaće radionice o američkoj duhovnoj muzici u školama u Podgorici, Nikšiću i Kotoru.

Gostovanje ovog ansambla oranizuje Ambasada SAD u Podgorici, u saradnji sa Muzičkim centrom Crne Gore, pozorištima u Podgorici i na Cetinju, i Centrom za kulturu Nikšić. U Crnu Goru dolaze u sklopu obilježavanja Mjeseca afroameričke istorije.

Hor duhovne muzike Univerziteta Hauard, osnovan 1968. godine, a čine ga sadašnji i bivši studenti tog univerziteta i članovi lokalne zajednice. Hor je nastupao u Bijeloj kući, Kongres SAD, Vašingtonskoj nacionalnoj katedrali i Centru za scensku umjetnost „Kenedi“, zatim širom SAD, u Kanadi, na Barbadosu, u Slovačkoj, Danskoj, Švedskoj i Italiji.

Portal Analitika