Scena

Vikend za najmlađe: "Ljepotica i zvijer" i "Mogli" u KIC-u

0802ljepotica
Gradsko pozorište ovog vikenda izvodi dva poznata komada namijenjena najmlađoj publici – „Ljepotica i zvijer“ i „Mogli“, u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“, sa početkom u 12 časova.
Vikend za najmlađe: "Ljepotica i zvijer" i "Mogli" u KIC-u
Portal AnalitikaIzvor

Koprodukcija podgoričkog pozorišta i Teatra mladih, rađena po tekstu Igora Bojovića, „Ljepotica i zvijer“ je predstava premijerno izvedena na Dramskoj sceni za djecu u sezoni 2007/08. Pred publikom će je u subotu izvesti Kristina Stevović, Pavle Ilić i Branko Ilić. Muziku je napisala Olivera Dakić, scenu, kostim i maske osmisla Ivanka - Vana Prelević, koreografiju Slavka Nelević, sijenke uradio Velimir Velev, a dizajn svjetla Radomir Stamenković. Izvršni producent je Branko Ilić, a režiju predstave potpisuje Teatar mladih.

0802mogliU nedjelju tačno u podne, na istoj sceni će biti izvedna lutkarska predstava „Mogli“, nastala po motivima „Knjige o džungli“ Radjarda Kiplinga, a u adaptaciji Petra Kovačeva. Komad je režirao dugogodišnji saradnik Gradskog pozorišta Bonjo Lungov, a u predstavi igraju Goran Slavić, Branko Ilić, Branka Femić, Katarina Krek, Pavle Ilić, Kristina Stevović, Jelena Simić, Slaviša Grubiša i Ratka Mugoša.

Foto: Gradsko pozorište

Portal Analitika