Radionica o zaštiti proizvoda i organskoj proizvodnji sjutra u Ulcinju

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja nastavlja sa organizovanjem radionica za poljoprivredne proizvođače i prerađivače po opštinama, na temu unaprijeđenja kvaliteta i uopšte mogućnosti koje nudi politika kvaliteta.
Radionica o zaštiti proizvoda i organskoj proizvodnji sjutra u Ulcinju
Portal AnalitikaIzvor

„Nakon niza radionica održanih u više opština – Pljevljima, Žabljaku, Bijelom Polju, Kolašinu, Mojkovcu, Nikšiću i Baru, u četvrtak, 5. decembra održaće se radionica u Ulcinju“, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede.

Kako su kazali, sa zainteresovanim proizvođačima i predstavnicima udruženja razgovaraće se o značaju zaštite naziva poljoprivrednih i/ili prehrambenih proizvoda oznakama kvaliteta (oznaka porijekla, geografska oznaka, garantovano tradicionalni specijalitet, viši kvalitet, planinski proizvod, sa moje farme). Biće riječi i o organskoj proizvodnji.

Poručili su da je cilj da se proizvođači što bolje upoznaju sa propisima u ovim oblastima, procesom kontrole i sertifikacije, benefitima koje proizvođači mogu imati od sertifikacije i unaprijeđenja kvaliteta svojih proizvoda.

Radionica u Ulcinju će se održati u prostorijama Opštine, sa početkom u 11 sati.

Portal Analitika