Nastavak projekta u saradnji sa Međunarodnim fondom za razvoj poljoprivrede

Vlada nastavlja sa ulaganjem u poboljšanje ruralne infrastrukture u opštini Mojkovac

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja je i ove godine, u saradnji sa Međunarodnim fondom za razvoj poljoprivrede (IFAD), nastavilo sa ulaganjem značajnih sredstava u poboljšanje ruralne infrastrukture u opštini Mojkovac. 

Vlada nastavlja sa ulaganjem u poboljšanje ruralne infrastrukture u opštini Mojkovac Foto: Portal Analitika
Portal AnalitikaIzvor

Nastavljeno je sa ulaganjem u putnu seosku infrastrukturu u četiri MZ ukupne dužine 3,2km, vrijednosti 267 hiljada eura. U MZ Lepenac biće asfaltirane 2 dionice ukupne dužine 1km i to Lepenac - Bumbulovo brdo 500m i Lepenac - Brežje 500m; u MZ Donja Polja 400m; u MZ Rudnica kroz tri putna pravca ukupno 1,15km i to u Bjelojevićima 800m i u selu Rudnica 350m; u MZ Žari dva putna pravca ukupne dužine 650m i to u selu Žari 300m i u selu Budijemca 350m.

Ovo je nastavak projekta, kroz koji je prošle godine asfaltirano 2,5km seoskih puteva u četiri mjesne zajednice i to: u MZ Prošćenje 1km, u MZ Rudnica 500m, u MZ Donja Polja 500m i u MZ Žari 500m. 

Sa ciljem daljeg unapređenja uslova života i rada u ruralnom području opštine Mojkovac, pored 5,7km seoskih puteva, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja je kroz isti projekat uložilo sredstva u 3 investicije za vodosnabdijevanje u MZ Prošćenje, Slatina i Gornja Polja, što u poslednje dvije godine predstavlja ulaganje od oko 500 hiljada eura.

Portal Analitika