U toku asfaltiranje 7,7 km u MZ Duži

Nastavak podrške Vlade izgradnji seoske infrastrukture u Šavniku

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja je i ove godine, u saradnji sa Međunarodnim fondom za razvoj poljoprivrede (IFAD), nastavilo sa ulaganjem značajnih sredstava u poboljšanje ruralne infrastrukture u opštini Šavnik. 

Nastavak podrške Vlade izgradnji seoske infrastrukture u Šavniku Foto: Portal Analitika
Portal AnalitikaIzvor

U toku je asfaltiranje 7,70 km u MZ Duži, vrijednosti oko 360 hiljada eura, i to dvije dionice: u selu Dubrovsko dužine 4,40 km i u selu Duži dužine 3,30 km, što ima veliki značaj, kako sa aspekta doprinosa razvoju poljoprivrede, tako i razvoja turizma u Opštini Šavnik. Unapređenjem putne infrastrukture, uz prirodne i ambijentalne uslove, posebno imajući u vidu da se sela Duži i Dubrovsko nalaze na padinama zaštićenog područja Park prirode ,,Dragišnica i Komarnica“, otvaraju se mogućnosti za razvoj ruralnog turizma, što će u paralelnom razvoju sa poljoprivredom doprinijeti jačanju ekonomskog razvoja opštine Šavnik. Osim navedenog, modernizacija ovog putnog pravca, u krajnjem će doprinijeti jačanju saobraćajne povezanosti opštine Plužine i Šavnik.

Kroz ovaj projekat je do sada asfaltirano 2,70 km seoskih puteva u dvije mjesne zajednice i to: u MZ Bare 2 km, i u MZ Boan dvije dionice ukupne dužine 700 m.

Uključujući protekle dvije godine, pored 10,40 km seoskih puteva vrijednosti od preko 600 hiljada eura, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja je samo kroz ovaj projekat, u saradnji sa opštinom Šavnik, uložilo sredstva i u dvije investicije za vodosnabdijevanje u MZ Bijela, vrijednosti od skoro 200 hiljada eura, što čini ukupna ulaganja od preko 800 hiljada eura u razvoj ruralne infrastrukture u proteklom periodu u opštini Šavnik.

Ovi infrastrukturni projekti, uz izdašne mjere bespovratne podrške Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja vrijednim domaćinima i preduzetnicima, doprinijeće daljem razvoju poljoprivrede i unapređenju kvaliteta života u Šavniku.

Portal Analitika