Scena

"Cvrčak i mrav" na Međunarodnom festivalu pozorišta za djecu u Subotici

Predstava „Cvrčak i mrav“, koju je prema tekstu Milene Depolo režirao Branko Ilić, biće izvedena u petak, 27. septembra, u 10 sati na sceni „Jadran“ Narodnog pozorišta u Subotici, u okviru takmičarske selekcije 26. izdanja renomiranog subotičkog Međunarodnog festivala pozorišta za djecu.
"Cvrčak i mrav" na Međunarodnom festivalu pozorišta za djecu u Subotici
Portal AnalitikaIzvor

Pored predstave Gradskog pozorišta, publika je u takmičarskom segmentu, prethodnih dana, imala priliku da vidi i komade „Vila Helena i princ Argelus“ iz Mađarske, „Bajka o ribaru i ribici“ iz Rusije, „24 bake“ iz Kine, „Zlatna guska“ iz Bugarske, „Čudotvorno kresivo“ i „Ljepotica i zvijer“ iz Srbije, „Ja sam malo svijetlo“ iz Njemačke, „Operski frižider“ iz Italije, „Divna zelena ptica“ iz Poljske, „Pored tebe“ iz Koreje, „Ježeva kućica“ iz Republike Srpske i „Cipele“ iz Belgije.

O najboljim ostvarenjima odlučivaće žiri u stastavu: Olga Zejc iz Rusije, Senka Petrović iz Srbije i Ranko Risojević iz BiH.

„Cvrčak i mrav“ rađen je u koprodukciji Teatra mladih, Kulturnog centra „Nikola Đurković“ iz Kotora, Gradskog pozorišta, Herceg festa i Budva Grad teatra. Ova dramatizacija Ezopove basne namijenjena je djeci koja su u današnje vrijeme zatrpana obavezama i ne stižu da se igraju, ali i starijoj djeci koja su na pragu odrastanja i počinju da se bune protiv svojih autoriteta. Ona je i za sve autoritete ovog svijeta – roditelje, nastavnike, direktore, političare…

Igraju: Branka Femić-Šćekić, Katarina Krek, Goran Slavić i Branko Ilić.

Scenografiju je osmislio Branko Ilić, kostimografiju potpisuje Tijana Todorović uz asistentkinju Martu Garčević, dok je za koreografiju zadužena Marija Brajković.

Muzika je djelo sastava „Who See“, a aranžman za song „Koji sam ja kralj“ uradio je Peđa Nedeljković. Lektorka je Katarina Krek, a tehnički direktor i dizajner svjetla Nikola Krstić.

Portal Analitika