Simović u Andrijevici obišao radove na Kući voća

Nakon što je u Bijelom Polju predstavio ohrabrujuće rezutate IPARD javnog poziva za podršku primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović, koji se nalazi u četvodnevnoj posjeti Sjeveru, posjetio je danas i Andrijevicu. 

Simović u Andrijevici obišao radove na Kući voća
Portal AnalitikaIzvor

Tom prilikom, u Andrijevici je obišao radove na izradnji Kuće voća, zajedno sa predsjednikom Opštine Srđanom Mašovićem, direktorom Uprave javnih radova Rešadom Nuhodžićem, sa saradnicima, kao i predstavnicima izvođača radova.
Potpredsjednik Simović je iskazao potrebu da se radovi na izgradnji Kuće voća ubrzaju, jer, kako je kazao, postoje pretpostavke za uspješnu realizaciju projekta, kroz obezbijeđena sredstva u kapitalnom budžetu u iznosu od 1,3 miliona eura, za prošlu i ovu godinu. 
„Tokom prošle godine sam bio ovdje i uvjerio se u dobru dinamiku početnih radova. Danas želimo da pošaljemo poruku da treba ubrzati građevinske radove“, kazao je Simović.
Veoma je važno, kako je istakao, da su pokrenute i aktivnosti na razradi tehnološkog projekta i treba sinhronizovati građevinske radove sa konačnim rješenjima u tehnološkom projektu. 

Prema riječima Simovića,  obezbijeđena su sredstva za nabavku opreme, kroz MIDAS projekat koji se realizuje u saradnji sa Svjetskom bankom.

2019-05-31-andrijevica-posjeta-ppv-milutina-simovica-003

Potpredsjednik je ponovio da će Kuća voća biti nova vrijednost za Andrijevicu i dobro za brojne, vrijedne poljoprivredne proizvođače, prije svega voćare sa područja Andrijevice i šire, kroz stvaranje mogućnosti za otkup i dodate vrijednosti kroz preradu.  Kuća voća, kako je dodao, biće ne samo razvojni impuls za poljopriverdu, već i svojevrsna turistička atrakcija ovog područja. 

Potpredsjednik Simović je danas započeo četvorodnevnu radnu posjetu Sjeveru Crne Gore, sa ciljem neposrednog praćenja realizacije i sagledavanja rezultata udruženih napora za razvoj sektora poljoprivrede, koje ulaže Vlada, zajedno sa našim EU partnerima, vrijednim domaćinima i preduzetnicima i odgovornim lokalnim samoupravama.
 

Portal Analitika