Poljoprivrednicima 51,82 miliona eura bespovratnih sredstava

Crnogorskim poljoprivrednicima, kroz sprovođenje IPARD programa, biće dostupno ukupno 51,82 miliona eura bespovratnih sredstava, od čega sredstva Evropske unije (EU) čine 39 miliona eura, a nacionalno kofinansiranje 12,82 miliona eura.
Poljoprivrednicima 51,82 miliona eura bespovratnih sredstava
Portal AnalitikaIzvor

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Informaciju o potvrdi obezbjeđenja podrške implementaciji javnih poziva u okviru IPARD II programa 2014-2020.

Tim povodom, Vlada je donijela zaključke koji se tiču obezbjeđenja sredstava za nacionalno kofinansiranje projekata u okviru tog Programa. 

Kako je saopšteno iz Vlade, dodjela bespovratne podrške krajnjim korisnicima isplaćivaće se shodno definisanim kriterijumima i biće u okviru od 50 do 70 odsto, u zavisnosti od vrste investicije i geografskog položaja poljoprivrednog gazdinstva i lokacije investicije. 

„Cilj IPARD II programa je restrukturiranje i modernizacija poljoprivrednog i prerađivačkog sektora, u svrhu stvaranja konkurentnih poljoprivrednih gazdinstava i prerađivačkog sektora, koji će biti spremni za ulazak u EU i korišćenje fondova Unije“, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika