Putopisi

VIDEO: Crnogorac u noćnom provodu i šopingu u Sjevernoj Koreji

Sjeverna Koreja je poznata kao trenutno najtotalitarnija zemlja na svijetu. Često čitamo u medijima o različitim zabranama u ovoj zemlji, slobodama kojih skoro i da nema, velikom siromaštvu i uprkos tome velikoj i jakoj vojnoj sili. Alkohol je, piše se, dozvoljen samo u specijalnim prilikama, a muzika je strogo kontrolisana. Putopisac iz Crne Gore, Edin Krnić je posjetio ovu zemlju i razbio neke od predrasuda koje imamo o njoj.
VIDEO: Crnogorac u noćnom provodu i šopingu u Sjevernoj Koreji
I.D.
I.D.Autor
Portal AnalitikaIzvor

U nastavku pogledajte kakav je noćni život u glavnom gradu Pjongjangu, ali i kako izgledaju tržni centri, kolika je posjećenost u njima, ali i šta sve ima da se kupi. Pjongjang je grad od tri miliona stanovnika, a iako naravno ima i loših strana, sve je mnogo ljepše nego što se prikazuje u medijima, objašnjava Krnić.

"Pred sam dolazak u Sjevernu Koreju nisam mogao ni da zamislim da postoji noćni život, jer sam čuo  da su svi zatvoreni, da se ne izlazi, kako je ovdje presija i tortura nad narodom, ali sam se uvjerio u suprotno, da je noćni život jako lijep i sadržaji bogati", govori Krnić.
U videu pogledajte šta od pića ima u kafićima, kao i dio jednog noćnog izlaska.

 


Sjeverna Koreja je siromašna zemlja, dosta ljudi je neuhranjeno, nema ljekarsku zaštitu, a svi jako zavise od pomoći Kine. Međutim, prodavnice su pune.

"Čuo sam da su prodavnice puste, da narod živi jako siromašno i da bukvalno umiru od gladi. Ušao sam u jedan megamarket i uvjerio se da nema čega nema", govori Krnić. U nastavku pogledajte kako izgledaju njihovi supermarketi, ali i šta u njima ima da se kupi.

 

 

Portal Analitika