Scena

"Ružno pače" sjutra u Gradskom, otkazani "Lažljivci"

Predstava „Ružno pače“ (6+), sa Lutkarske scene za djecu Gradskog pozorišta, biće igrana u petak 23. marta, u 12 sati, u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“, u okviru akcije „7 dana mart teatra“ (Posvetite u martu sedmicu teatru!).Po tekstu Igora Bojovića, predstavu je režirao Jaroslav Antonjuk. Izvođenje je rasprodato.
"Ružno pače" sjutra u Gradskom, otkazani "Lažljivci"
Portal AnalitikaIzvor

Jedna je od najlјepših priča književnosti za dјecu, koju je napisao H. K. Andersen prije mnogo godina, i dalje je aktuelna. Autor nove književne verzije, Igor Bojović, na poetsko-duhovit način pokreće temu različitosti, netolerancije, potrebe za prihvatanjem, ali sa nadom koju nosi ova priču da ljepota leži u srcu i ljudskoj osjetljivosti.

Milovan, junak priče, klovn, glumac - iznosi, vrlo intimno, svoju priču iz djetinjstva - priču o djetetu koje nije prihvaćeno od okoline i vršnjaka zbog prilično brzog sazrijevanja.Autor je predstavu posvetio roditeljima, kako bi razumjeli odrastanje svoga djeteta i svijet koji ga okružuje.

Igraju: Branko Ilić, Katarina Krek, Dijana Dragojević, Pavle Ilić/Goran Slavić i Dejan Đonović.

Scenografkinja, kostimografkinja i kreatorka lutaka je Eva Farkašova, kompozitor jeBogdan Szczepanski, prevodilac/dramaturg Zoran Đerić, aasistent reditelja Davor Dragojević.

Podsjećamo,akcija „7 dana mart teatra“ (Posvetite u martu sedmicu teatru!)počela je 20. marta na Svjetski dan pozorišta za djecu i mlade. Realizujemo je u težnji da zajedno sa našom publikom, uz kvalitetne predstave i velike popuste, proslavimo važne datume za pozorišno stvaralaštvo - Svjetski dan pozorišta za djecu i mlade (20. mart), Svjetski dan lutkarstva (21. mart) i Svjetski dan pozorišta (27. mart). Akcija traje do 27. marta i obuhvata osam predstava sa našeg repertoara, sa popustom na ulaznice koji iznosi 50 odsto.

Takođe, iz Gradskog obavještavaju sve posjetioce da su zbog povrede glumca morali otkazati izvođenje predstave „Lazljivci“ koje je bilo planirano za subotu, 24. marta. 

O novom terminu, kojim će obilježiti deceniju igranja ove hit predstave, blagovremeno će obavijestiti javnost.

Portal Analitika