Scena

Najuspješniji MAKADO do sada

Manifestacija kamernih dramskih ostvarenja (MAKADO) u Kulturno-informativnom centru "Budo Tomović" završena je sinoć izvođenjem predstave "Krivica" kolašinskog Korifej teatra.
Najuspješniji MAKADO do sada
Portal AnalitikaIzvor

"Više od hiljadu posjetilaca, tokom četiri dana Manifestacije kamernih dramskih ostvarenja (MAKADO) uživalo je u pet podgoričkih pozorišnih premijera, pa bez sumnje možemo reći da je KIC-ov “MAKADO” prevazišao očekivanja i bio najuspješniji do sada, i zauzeo značajno mjesto na kulturnoj mapi Glavnog grada i države", saopšteno je z KIC-a "Budo Tomović".

Manifestaciju je otvorila predstava “Jami Distrikt” reditelja Kokana Mladenovića, a satiričnu dramu odlično su iznijele Isidora Simijonović, Jelena Graovac i Nina Nešković, uz muziku grupe Vrum, pa ih je oduševljena publika nagradila ovacijama i burnim aplauzima. Regionalno popularnu predstavu producirali su tivatski Centar za kulturu, beogradski BITEF teatar, novosadski Think tank studio i festival MASSK iz Segedina.

Iz KIC-a napominju da je MAKADO zadržao koncept manifestacije koja je namijenjena publici svih uzrasta, pošto je drugog dana izvedena predstava za djecu “Vrijeme je za magiju” Davora Dragojevića.

"Večernji termin, tog 27. januara, bio je rezervisan za maestralnog Harisa Burinu i njegovu predstavu “Tako je govorio Lepi”. Puna sala DODEST odlično je reagovala na tu stend-ap komediju sa dozama dobrog sarajevskog humora i znalački nagrađivala poznatog umjetnika aplauzima i osmijesima. Razmjena emocija je bila očigledna, a sam Burina je nakon višeminutnog aplauza zahvalio domaćinima na mogućnosti da se nakon više decenija pokloni podgoričkoj publici, uz komentar da "više nikada ne bi trebalo da budemo daleko jer smo tako blizu", ističe se u saopštenju KIC-a Budo Tomović.

Treće večeri MAKADO-a, ansambl kotorskog Kulturnog centra "Nikola Đurković" izveo je "toplu ljudsku priču o običnim ljudima, ljubavi, neshvaćenosti" - predstavu “Gospodin Foka”.

"Sjajne reakcije publike u prepunoj Velikoj sali KIC-a nijesu izostale za glumačke bravure Jovana Dabovića, Nine Ševaljević i Radenke Ševo", navode iz KIC-a.

Zavjesu na treći MAKADO spustila je predstava “Krivica” kolašinskog Korifej teatra.

"Uvjerljiva gluma i sjajan scenski partnerski odnos Đorđija Tatića i Anđelije Rondović, koji potpisuju i režiju, učinila je da njihovi likovi poberu sve simpatije publike", piše u saopštenju.

I ovogodišnje izdanje manifestacije, kako su istakli iz KIC-a "Budo Tomović", karakterisali su odlična selekcija predstava, žanrovska raznovrsnost, ekskluzivitet u premijernim izvođenjima, izuzetna medijska podrška i kritike i prepune sale.

"To ekipi KIC-a daje vjetar u leđa ali i obavezuje da sljedeći MAKADO bude još bolji i kvalitetniji. Pokazalo se odličnim potezom da u najdužem mjesecu u godini zaljubljenicima u pozorište ponudimo kvalitetnu kamernu dramsku produkciju i omogućimo, uz podršku Glavnog grada, bespalatan ulaz",  navodi se u saopštenju.

Portal Analitika